Segons destacava Robert Penadés “En les últimes setmanes, la comunitat universitària ha vist com es feien públiques diverses retallades en l’àmbit educatiu que esdevenien un atac frontal a l’educació pública”. 

Amb la publicació del Reial Decret-Llei 14/2012, de 20 d’abril, de “medidas urgentes de racionalización del gasto público en el ámbito educativo” d’aplicació a nivell estatal, i davant la resposta per part de la Conselleria d’Educació de la Generalitat acatant-lo, manifestem que: 

1.- Aquests decrets representen el màxim atac contra l’educació pública que ha patit la comunitat universitària des que hi ha democràcia a l’Estat espanyol. 

2.- Els estudiants no podem suportar sobre les nostres espatlles la llosa econòmica que els diferents governs ens volen carregar sense pietat. 

3- Les retallades contemplades pels decrets esmentats, i que es concreten en l’augment indiscriminat de taxes de matrícula, acomiadament de professorat i desaparició de titulacions, atempten greument contra el dret fonamental dels estudiants a accedir a una plaça a la Universitat pública en condicions d’igualtat.

Per tant, i en consonància amb els punts exposats:

1- Exigim la retirada immediata dels decrets. 

2- Animem les diferents universitats públiques valencianes, a traves dels seus òrgans
rectors, a declarar-se públicament contràries als decrets. 

3- En aquesta línia de defensa de l’ensenyament públic, encoratgem les universitats  valencianes a no aplicar-hi els decrets i, especialment, a mantindre congelades les actuals taxes de matrícula. 

4- Així mateix, fem una crida a tota la comunitat educativa perquè s’autoorganitze i lluite pel manteniment de la universitat com un servei públic a l’abast de tots els ciutadans. 

Si aquestes justes reivindicacions no són ateses i no som escoltats per part dels diferents governs i estaments universitaris i, per tant, no es garanteix el dret inqüestionable que tenim a una educació pública i de qualitat, anunciem que prendrem les mesures oportunes i anàlogues a aquests atacs. 

Animem a totes les associacions d’estudiants, així com als sindicats i organitzacions socials, a lluitar conjuntament per una universitat pública i sumar-se a la insubmissió davant d’allò que l’ataca.