El regidor de Compromís Fran Quesada valora com a “èxit” l’acollida a la pionera iniciativa i anuncia la seua continuïtat

Es pretén potenciar la mobilitat sostenible adequant els vehicles a l’orografia de la ciutat

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent augmentarà la partida establerta per subvencionar kits elèctrics per a bicicletes a la ciutat, en registrar una resposta per damunt de les previsions. El regidor de l’àrea, Fran Quesada, ha valorat com a “absolut èxit” l’acollida a una iniciativa pionera per potenciar la mobilitat sostenible (altres ajuntaments subvencionen l’adquisició de bicicletes, però no la conversió), i que ha tingut una acceptació que assegura la seua represa el proper any.

Estes ajudes permeten accedir a bonificacions de fins a 300 euros per a kits de conversió de les bicicletes urbanes en elèctriques, una finalitat per a la que s’havia previst una partida inicial de 6.000 euros en fer-se la convocatoria al mes d’abril. Aquesta quantitat permetia atorgar 20 subvencions d’aquest tipus, “però en registrar fins a 46 sol·licituds que acomplien tots els requisits, hem pensat fer un esforç, i a través del Consell Local de Medi Ambient dotar la partida d’altres 7.800 euros adicionals per tal que es puguen atendre totes les peticions”. El regidor explicava que “amb estes ajudes aprofitem per fer un impuls a l’economia local, ja que afavorim l’adquisició d’estos kits en xicotets comerços d’Ontinyent”.

Donada la difícil orografia d’Ontinyent, només es subvencionaran kits o bicicletes elèctriques amb un mínim de 36 V i 9 ampers de potència. “Adquirir una bicicleta elèctrica és molt més car que convertir-la, esta opció és més econòmica i la resposta assolida demostra que ha estat un encert”, afegia el regidor. Després de la valoració d’estes subvencions i el seu atorgament, aquells que han obtingut la subvenció rebran una notificació per a que presenten les factures de compra, lliurant-se xapes identificatives per a la creació d’un registre municipal de bicicletes.

Fran Quesada destacava que amb esta iniciativa “tanquem d’alguna manera el cercle que vam encetar amb la reunió constitutiva de la Comissió de Mobilitat, a la que en 2012 es van posar damunt la taula diverses qüestions a les que estem donant compliment, al nostre objectiu d’aconseguir una ciutat més amable, sostenible i segura”, explicava.

Quesada feia referència en aquest sentit a altres projectes de calat mediambiental com la posada en marxa d’una ordenança de mobilitat que ja està aprovada i en funcionament; de la realització de camins perimetrals (ja s’han creat el de Benarrai i el de la Puríssima, que va a ampliar-se en breu) o el foment dels camins escolars segurs, “mesures totes elles que s’han fet realitat, un cercle que tanquem ara apostant econòmicament per l’ús de la bicicleta, un mitjà de transport més saludable, econòmic, sostenible i menys contaminant que el cotxe”, concloïa el regidor.