La Vicepresidenta Mónica Oltra ha anunciat que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha acabat d’enllestir la residència per a persones amb discapacitats d’Ontinyent que els governs del PP havien impedit obrir des de 2010 per falta d’inversions.

La residència obrirà finalment les seues portes el proper dimecres amb cinc usuaris dels quaranta que finalment podrà arribar a atendre i que s’aniran incorporant progressivament.

La residència, gestió de la qual anirà a càrrec de l’Institut Valencià d’Acció Social Sanitària (IVASS), és fruit d’un conveni signat el 2008 entre l’Ajuntament d’Ontinyent, Caixa Ontinyent i la Generalitat. L’any 2010 es van acabar les obres de construcció a càrrec de l’entitat d’estalvi sobre un terreny cedit pel consistori, però la instal·lació no es va poder obrir a l’espera que conselleria aportara la seua inversió en equipament.

En juny de 2016, Caixa Ontinyent va cedir a la Generalitat el centre assistencial per tal que la conselleria iniciara les gestions per a equipar-la i adjudicar-ne la gestió. En maig de 2017 es van licitar les obres d’adequació que la conselleria considerava necessàries per poder obrir-la, que incloïen entre més canvis en la cuina; l’adequació dels recintes de dutxa d’usuaris i personal per a preservar-ne la intimitat i millorar-ne la funcionalitat; l’adequació de la bugaderia per a dotar-la de més equipament; l’actualització a la normativa del sistema automàtic de tancament i obertura d’eixides d’evacuació; un estudi per proposar un sistema de protecció del sòl en les zones més afectades; i la col·locació de solera i paviment d’exterior des de l’eixida del centre fins a l’exterior de la parcel·la de la residència, inclòs un nou accés per als vianants davant l’entrada principal.