Compromís ha utilitzat per primera vegada la fórmula de la compareixença d’un regidor delegat perquè informe sobre l’estat d’un acord municipal com un punt més del plenari

Fa més de dos anys que el Grup Municipal compromís va presentar una moció demanant la implantació del programari lliure a l’ajuntament d’Ontinyent, concretament al plenari del dia 28 d’abril de 2016. Al plenari ordinari corresponent al mes de novembre de 2018 es va emprar la fórmula de la compareixença del regidor responsable de l’àrea perquè informara, ja que sols sabíem, després de dos anys, que al registre de mocions de l’apartat de transparència el procés està en “tràmit”. Concretament es demanava “la compareixença del Sr. Joan Sanchis, regidor delegat de l’àrea de Govern Obert, Transparència i Governació amb l’objecte de respondre a les preguntes que es formulen sobre la seua actuació en la implantació del programari lliure segons l’acord plenari pres per unanimitat a la sessió ordinària del dia 28 d’abril de 2016”.

El senyor Sanchis va reconèixer al plenari que “sí que és cert que la Comissió, el Comité, o la Conferència Sectorial, o com vullga’m dir-li, no s’ha convocat. Això és cert, és un -fallo-, i la convocarem per a donar compte de les coses que s’estan fent”. Des del Grup Municipal Compromís “ens alegrem que el senyor Sanchis reconega l’errada, ja que no és fàcil, i celebrem que el Govern socialista mostre interés a convocar la Comissió de seguiment sobre el pla municipal de migració al programari lliure. Sols esperem que en el poc temps que queda per a les pròximes eleccions municipals siga suficient per a encetar un procés necessari per al consistori”, ha manifestat el nostre portaveu Vicent Xavier Vila.

En l’apartat de precs i preguntes el senyor Peris va contestar la pregunta de Compromís sobre l’estat de les obres de la Rotonda sobre la CV-81 i més en concret la nostra preocupació sobre l’endarreriment de l’obertura al públic de la passarel·la de vianants. Segons el regidor d’urbanisme “la rotonda estarà enllestida en dues setmanes”, de fet ja ens ha arribat la invitació a la inauguració de la rotonda que tindrà lloc el pròxim dimarts 4 de desembre i a la qual assistirà la Consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Mª José Salvador. El que no estarà a punt és la passarel·la. Al mateix plenari va informar l’alcalde que “la passarel·la no s’obrirà fins dues setmanes després”. Vila, portaveu del Grup Municipal compromís, pensa que “aquesta rotonda ha costat molts diners i hi ha un sector molt ampli de la població que qüestiona la seua utilitat, ja que els usuaris que vinguen en el sentit de la circulació de Bocairent no tenen accés directe al Llombo. I cal recordar que el motiu de la demanda veïnal era i és l’accés directe al barri del Llombo. També pensem que l’endarreriment de les obres, segons els anuncis de final d’obra realitzats en premsa pel mateix govern local, han perjudicat als usuaris de la passarel·la de vianants”.

Un altre punt molt important per a Compromís va ser la declaració institucional del “25 de novembre com a Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones”, aquest punt presentat conjuntament es va aprovar per unanimitat de tots els partits de la Corporació. El nostre portaveu Vicent Vila ha destacat que «a banda de la formació, prevenció i foment dels valors cal ficar l’accent en la coeducació dels nostres joves per a millorar aquesta situació de desigualtat i violència de gènere». A més a més Vila ha aprofitat per a «destacar la tasca de la companya Paula Garcia al davant de la Regidoria de Dona i igualtat donant-li les gràcies per la mateixa».

Vicent Xavier Vila i Mas,

Portaveu del Grup Municipal Compromís per Ontinyent