Ontinyent remodela la Casa de Cultura amb l’ajuda de la Diputació de València

Ontinyent remodela la Casa de Cultura amb l’ajuda de la Diputació de València per tal de fer l’edifici més accessible i habilitar-lo per a poder acollir grans exposicions i produccions culturals.

La vicepresidenta Maria Josep Amigó ha ressaltat durant aquesta visita la seua satisfacció per “comprovar com de ben empleats estan els diners que arriben als municipis des de la Diputació. És un plaer veure com en pobles i ciutats com Ontinyent es pensa en el benestar de les persones per a fer inversions com aquesta comptant amb el suport de la Diputació de València”.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha agraït la visita de Maria Josep Amigó i ha explicat que el projecte de reforma “ha millorat de manera molt important la Casa de Cultura, un espai que necessitava d’una actuació com aquesta i que ara amb ajuda de la Diputació no sols s’ha dignificat, sinó que podrà acollir grans exposicions com Memòria de la Modernitat, que inaugurarem la propera setmana”.

El projecte de remodelació d’aquest edifici originari del s. XVIII dota al recinte de més espai expositiu, reforça les seues estructures i ha millorat l’accessibilitat, els acabats i les condicions ambientals. Les obres s’han executat durant 7 mesos amb una inversió total de prop de 360.000 euros, dels que la corporació provincial ha aportat la meitat, 180.000 euros, a través dels fons del Programa d’Inversions Financerament Sostenibles, i el consistori la meitat restant.

L’arquitecta de l’obra, Sari Calatayud, ha explicat que amb la redistribució realitzada, s’ha aconseguit que la Sala 1 haja augmentat en 18 m2 el seu espai expositiu, en haver-se guanyat l’espai d’un antic magatzem en desús. Igualment, en la primera planta, la Sala 5 augmenta en 20m2 la seua superfície, passant dels 22 preexistents fins als 42 m2, en haver-se eliminat una paret divisòria.

En total es compta amb 215 m2 d’espai expositiu entre les dues plantes. Quant a l’eliminació de barreres arquitectòniques, es compta amb un nou servei higiènic adaptat a la sala d’exposicions de la planta baixa, i un altre a la zona d’oficines existent, que també serà accessible (fins ara només es podia entrar en graons). L’accés principal a l’edifici també ha vist reduït el desnivell preexistent.

Altres millores importants són el canvi d’estructures als forjats d’algunes zones o als equipaments, dotats d’aire condicionat, deshumidificadors i lluminàries per aconseguir unes condicions òptimes de temperatura, humitat relativa i enllumenat. La direcció de l’obra ha estat en contacte permanent amb el departament d’Arqueologia per tan de no afectar els valors protegits de l’edifici i deixar registre dels diversos elements que es retiren o troben, com ara dos pous de 7 i 4’5 metres de profunditat apareguts en el pati interior i en una de les sales. Els paviments alçats en la primera planta han estat recuperats en el nou disseny.

L’actuació executada permet cobrir els requisits que marca el Ministeri de Cultura per acollir grans exposicions, cosa amb que la ciutat fins ara no comptava. La primera d’elles serà a partir del proper 29 d’octubre “Memòria de la Modernitat”, amb obres pertanyents al patrimoni de la Diputació, d’artistes com Joaquim Sorolla, Ignasi Pinazo, Marià Benlliure o l’Equip Crònica, algunes mai exposades abans.

Arxivat en: Diputació de València, Educació, Cultura i Esport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *