Paco Muñoz té un vincle especial amb la comarca i en particular amb Ontinyent, on va ser padrí dels gegants reis jueus en 2006

Compromís per Ontinyent ha presentat una moció per al pròxim plenari ordinari de la nostra ciutat perquè l’Ajuntament se sume a la petició al Consell de la Generalitat Valenciana d’atorgar l’Alta distinció de la Generalitat al cantant valencià Paco Muñoz.

L’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana es va instaurar l’any 1986 i l’han rebuda institucions com el Tribunal de les Aigües (1988), la ciutat d’Alacant (1989), festivitats populars com la Festa d’Elx (1990), personalitats del món cultural com Joan Fuster (1992) i Jose Luís Berlanga (1993), i també associacions cíviques com l’Associació de Víctimes del Metro (2015).

La portaveu de la coalició, Sílvia Urenya, ha ressaltat que “Paco Muñoz ha cantat a la nostra terra i a la nostra llengua. Recorde amb emoció quan Paco va apadrinar els gegants reis jueus en l’any 2006, quan es van recuperar a la nostra ciutat. Paco ha contribuït de manera impagable a recuperar la tradició musical i cultural valenciana amb la seua obra i a més, també ha exercit de mecenes, figura indispensable avui dia en la promoció cultural sense la qual molts projectes no anirien endavant. Els xiquets i xiquetes de la meua generació cantàvem en la infància en valencià gràcies a Paco Muñoz”. Per al regidor de Compromís Vicent Xavier Vila “Paco Muñoz és un referent fonamental per a la cultura i la música valenciana i en valencià, sense la seua aportació no s’entendria el valencianisme de l’actualitat”.

La trajectòria de Paco Muñoz és d’una producció àmplia i exitosa. Amb 80 anys que farà, ha realitzat una exitosa gira de comiat amb setze concerts i segueix entestat en l’escriptura poètica, en la realització de llibres infantils i l’enregistrament de nous materials que caldrà sumar als més de 25 títols musicals propis, 12 dels quals estan dedicats al món dels infants, i diverses obres en col·laboració amb altres cantants valencians.

Per totes aquestes raons, a més del paper indispensable de normalització i dignificació de la nostra llengua, Compromís per Ontinyent se suma a la demanda perquè la Generalitat Valenciana considere per a la concessió de l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana Francesc Muñoz i Martínez, Paco Muñoz el pròxim 9 d’octubre de 2018.