La nova Renda Valenciana d’Inclusió desperta un gran interès al debat organitzat per Compromís per Ontinyent

Els més de trenta assistents al debat amb Compromís d’ahir dilluns a la placeta Latonda van poder comprovar de primera mà com afecta a la ciutadania la nova llei de Renda Valenciana d’Inclusió. Com va dir el regidor de Compromís, Vicent Xavier Vila: “amb l’aplicació d’aquesta llei de renda garantida, Compromís compleix la promesa de fer realitat polítiques que rescaten persones”.

Vila va excusar l’absència per motius laborals d’última hora de la portaveu local, Sílvia Urenya, i va presentar els participants de la xarrada i el posterior debat.

Mònica Àlvaro va explica el periple de la nova llei i va ressaltar l’oposició sense arguments del Partit Popular a les Corts: “els populars van fer una esmena a la totalitat de la llei per a quedar-se com estàvem, a la cua de la renda garantida dins l’Estat Espanyol. La resta de grups polítics de les Corts ha participat amb esmenes per a fer una llei per a les persones de la qual estic molt orgullosa”. Àlvaro també va destacar que “és una llei que contempla la casuística de cada municipi i són els Serveis Socials de cada municipi qui informaran a cada ciutadà segons les seues característiques personals, ja que és una llei que afecta a tota la ciutadania. Garanteix de debò la renda mínim de les persones”.

Alberto Ibáñez, secretari autonòmic d’Igualtat i Polítiques Inclusives, va destacar que aquesta llei “està basada en la realitat de les persones, ja que garanteix el dret a una prestació econòmica a tots els valencians i valencianes que es troben en una situació de vulnerabilitat i en reconeix el dret a la inclusió. És un dret que garanteix uns ingressos mínims a totes les persones que els necessiten i el suport per a la inclusió social i laboral. Hi inclou beques escolars, ajudes per a l’habitatge i energètiques i la supressió del copagament. Famílies monoparentals, persones que treballen a l’estranger i volen tornar a casa o famílies amb tots els membres en l’atur se’n poden beneficiar”.

Arxivat en: Llibertat i Igualtat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *