A l’espera de l’arribada de refugiats de l’Aquarius cal que comuniquem a la Comissió Mixta d’Atenció i acolliment a persones refugiades la nostra disponibilitat com a ciutat acollidora

Compromís per Ontinyent ha demanat a l’Ajuntament d’Ontinyent, per registre d’entrada, que es pronuncie davant de la Comissió Mixta d’Atenció i acolliment a persones refugiades i desplaçades, la qual s’ha reunit aquest matí i ha fet saber a través del FVMP que “necessitem saber durant el dia de hui quines poblacions del País Valencià es varen adherir en el seu dia i quin numero de persones poden acollir”.

La nostra portaveu Sílvia Urenya ha manifestat que “necessitem saber si el Govern d’Ontinyent està disposat a fer efectiva la seua adhesió a la Xarxa de Ciutats Acollidores i amb quins recursos comptem per a fer efectiva la nostra participació. Va ser important en el seu dia el consens de totes les forces polítiques i els diferents sectors socials representats al Consell de Cooperació però ara cal afrontar aquesta situació de crisi humanitària. Cal tindre en compte que l’Aquarius arribarà a la costa amb 629 refugiats en estat crític que porten a bord des del passat dissabte 9 de juny, segons fons de Metges Sense Fronteres”.

En eixe sentit, l’Executiva Nacional de Compromís reunida ahir per la vesprada a la capital ha mostrat el seu suport unànime a la decisió de l’alcalde de València, Joan Ribó, i de la Vicepresidenta del Consell i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, d’acollir i ajudar a les 629 persones del vaixell “Aquarius” a les quals Itàlia ha negat el seu ajut.

“Estem orgullosos que els també portaveus de Compromís Ribò i Oltra lideren esta acció per a salvar vides d’estes 629 persones rescatades, quan anaven a la deriva en el Mediterrani. El poble valencià sempre hem demostrat ser inclusiu i solidari, per això ha sigut tant important que des de les institucions valencianes s’hagen canalitzat la voluntat d’ajudar presents en la nostra societat”.

Tant el Govern del Botànic com el Govern de la Nau, així com la resta de pobles i ciutats acollidores del nostre territori, han tornat a demostrar que el seu objectiu principal és rescatar persones, posant la gestió pública al servei dels qui més ho necessiten.