El conflicte del fem ha destapat les deficiències financeres de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i des de Compromís demanem al govern socialista de l’entitat que busque solucions

El conflicte que hem viscut a la comarca aquest diumenge nit amb la vaga de RECISA, que va deixar per recollir el fem a tota la comarca, és la conseqüència d’una mala gestió del govern socialista de la Mancomunitat, coneixedor de la situació financera de l’entitat des del primer dia.

El president de la Mancomunitat, Vicent Gomar ha tirat balons fora apuntant Albaida i, fins i tot, l’actual secretari autonòmic de Medi Ambient. Tot, excepte assumir-ne la responsabilitat com a president de l’entitat que és des de fa tres anys.

Des de Compromís sempre s’ha governat amb els peus a terra reduint el deute que governs anteriors ens han deixat, cosa que a Ontinyent sabem molt bé.

Des de Compromís per Ontinyent no entenem per què s’ha hagut d’arribar a aquesta situació si des del govern de la Mancomunitat es coneixia l’ultimàtum de RECISA (empresa concessionària) des de principis del mes d’abril. Per què no s’ha actuat abans? Per què no es va avisar els ajuntaments amb temps?

Tenint en compte que el vicepresident de la Mancomunitat és Jaime Peris, regidor a l’ajuntament d’Ontinyent, entenem que el nostre ajuntament sí que en devia estar assabentat.

Sense esperar cap negociació, l’alcalde d’Ontinyent i president de la Diputació, Jorge Rodríguez, dicta un ofici d’emergència a través del qual recupera les competències sobre la recollida i transport de fem delegades en la Mancomunitat i ordena l’empresa URBASER la retirada del fem acumulat. Una solució, a més a més, d’esquena a la comarca. Hores després, Mancomunitat i RECISA arriben a un acord gràcies a la intervenció del COR i s’acorda que RECISA deixe la vaga i faça la recollida del fem eixa mateixa nit.

Sílvia Urenya, portaveu de Compromís per Ontinyent, es qüestiona: “entenem que la Mancomunitat no es farà càrrec de la factura d’URBASER perquè finalment RECISA va prestar el servei de recollida. Què ens costarà als ontinyentins i ontinyentines aquesta reacció de no esperar les negociacions de la Mancomunitat amb RECISA, que van tindre lloc hores després?”.

Segons la portaveu de Compromís per Ontinyent, “amb els diners de totes i tots, qualsevol pot ser un heroi i solucionar quasi qualsevol problema, però això no és així, perquè els veïns i veïnes no haurien de pagar mai de les seues butxaques una mala gestió dels polítics. És trist que d’aquestes situacions es pretenga traure rèdit polític”.

Des de Compromís per Ontinyent esperem solucions a un problema financer que s’arrossega des de fa anys. Qui governa és qui gestiona i qui ha d’aportar les solucions, així que menys tirar balons fora sense assumir-ne les responsabilitats i més gestió.