El ple de desembre l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava per unanimitat l’adhesió de la ciutat al Pla Edificant, impulsat per la Conselleria d’Educació que encapçala el valencianista Vicent Marzà amb la cooperació dels ajuntaments del País Valencià. Es tracta d’un programa que destinarà 700 milions d’euros per construir al voltant de 200 escoles i la reforma de 500 més, amb el qual la Conselleria d’Educació delegarà en les entitats locals el projecte, la contractació, construcció, direcció i la certificació de les obres, mentre que es farà càrrec del cost econòmic d’aquestes.

A Ontinyent la Conselleria ha donat el vist-i-plau a un total de 27 projectes entre els quals destaquen la remodelació de l’IES l’Estació i l’adequació de l’aulari d’infantil del CEIP Bonavista.

Nicolau Calabuig al debat de Televisió Comarcal del passat divendres estacava que: “el conseller Vicent Marzà anuncia els primers 32 milions del Pla Edificant per a construir o ampliar 31 escoles en 20 municipis valencians. Governant per a les persones!”

A la nostra ciutat, en la primera fase del programa es contemplen actuacions als col·legis Bonavista, Martínez Valls, Vicent Gironés, Carmelo Ripoll, IES Pou Clar, IES l’Estació, Lluis Vives i CEE Vall Blanca, que inclouen actuacions d’ampliació; adequació; eliminació de fibrociment; eliminació de barreres arquitectòniques; canvi de portes, finestres o persianes; instal·lació o reforma dels sistemes de calefacció; dotació de mobiliari o millores als equipaments, entre d’altres. Les actuacions considerades com a prioritàries són l’adequació-remodelació de l’IES l’Estació, on encara hi ha barracons, i l’ampliació-adequació de l’aulari d’infantil del CEIP Bonavista.

Segons ha explicat el conseller Vicent Marzà, el pla vol agilitar aquestes obres deixant en mans dels consistoris la seua execució, però sense que hagen d’avançar els diners, que seran aportats directament per la Generalitat. La conselleria d’Educació avaluarà la urgència i la prioritat de cada projecte i hi assignarà un pressupost.