El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat a Ontinyent que l’IVACE ha subvencionat en 2017 el 100% de les obres de millora i modernització dels polígons El Pla, Sant Vicent i L’Altet amb una inversió de 1,6 milions d’euros.

Climent ha explicat que aquestes accions estan subvencionades al 100% mitjançant l’ordre d’ajudes de 2017 per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics del País Valencià.

“Gràcies a estes ajudes que l’IVACE ha convocat per primera vegada en 2017- ha explicat- els polígons d’Ontinyent s’han modernitzat i han millorat la qualitat de les empreses i de l’entorn dels treballadors amb un increment de la seguretat, millora de l’enllumenat públic, generació d’energies renovables i la implantació d’ecoparc”.

El conseller acompanyat per membres de la corporació municipal entre les quals es trobava la nostra portaveu Sílvia Urenya han visitat les actuacions realitzades en els polígons d’Ontinyent. En aquest sentit, Climent ha manifestat “l’important esforç que estem realitzant des de la Conselleria i des de l’IVACE per la reindustrialització del nostre territori per a generar ocupació estable i de qualitat i l’esforç també per modernitzar els nostres polígons i posar-los en valor, de manera que les empreses instal·lades en ells compten amb les infraestructures i comunicacions adequades i necessàries”.

“Amb la finalitat de poder aconseguir el major nombre possible d’àrees beneficiades i per cosir el territori, s’ha previst el repartiment de les ajudes al llarg de tres exercicis. Una vegada finalitzades les de 2017 ja hem convocat l’ordre d’ajudes de 2018-2019 que tenen un pressupost de 49 milions d’euros i van destinades als ajuntaments de 26 comarques (les que no van rebre subvenció en 2017)”.

En aquest sentit, el titular d’Economia ha recordat que l’IVACE ha finalitzat en un temps rècord la verificació administrativa de les ajudes de 2017 amb una inversió total de 19,6 milions d’euros per a 52 municipis i 70 polígons i que ara s’inicia la fase de verificació “in situ”per a continuació procedir al pagament de les ajudes.

A més, en la visita, el conseller ha destacat que en aquesta legislatura desde la Conselleria d’Economia Sostenible “invertirem 80 milions d’euros en ajudes per als polígons industrials”.

Per últim, ha manifestat el seu agraïment “a les associacions empresarials IBIAE, Fedac i Coeval per la seua col·laboració i implicació que han permés que aquestes ajudes siguen una realitat en tot el territori”.

Polígon industrial El Pla 

El polígon industrial El Pla, amb una superfície de 1.650.000 m2 i 370 empreses instal·lades, compta amb una subvenció de 958.326,56 euros per part de l’IVACE que li han permès fer actuacions com la implantació de vigilància amb CCTV connectat a la Policia Local, carril bici, millora de la imatge del polígon i de l’enllumenat públic, generació d’energies renovables i la instal·lació de serveis contra incendis.

També s’ha implantat un ecoparc, s’han millorat els vials, les zones verdes, la senyalització, el sanejament i el subministrament d’aigua i s’ha creat una web accesible a l’IVACE amb informació del polígon i de les empreses instal·lades.

Polígon industrial Sant Vicent 

El polígon industrial Sant Vicent, amb una superfície de 127.705,60 m2 i 27 empreses instal·lades, compta amb una subvenció de 255.411,20 euros que han permès la instal·lació de vigilància amb CCTV connectat a la Policia Local, millorar la imatge del polígon i l’enllumenat públic i la instal·lació de serveis contra incendis.

També s’ha implantat un ecoparc, s’han millorat les zones verdes, la senyalització, el subministrament d’aigua i compta amb nous vials.

Polígon industrial L’Altet 

El polígon industrial L’Altet, amb una superfície de 368.255,45 m2 i 43 empreses instal·lades, compta amb vigilància amb CCTV connectat a la Policia Local, carril bici, serveis contra incendis, ecoparc i web amb tota la informació del polígon gràcies a la subvenció de l’IVACE de 358.536,50 euros.

També disposa de carril bici, energies renovables, nous vials i ha millorat la seua imatge, l’enllumenat públic, les zones verdes, els vials, la senyalització del polígon i el subministrament d’aigua.