Sílvia Urenya: “La prioritat és l’alumnat del CEIP Vicent Gironés”

Este matí ha estat un matí intens i, a pesar de la situació, força encoratjador.

A les 8:30h he acudit al CEIP Vicent Gironés per a assistir a la reunió que el director territorial havia convocat amb l’ajuntament, inspecció i l’equip directiu del centre. Mentre els esperava, he vist entrar un a un tots els mestres. Ni un ha fallat. Totes i tots, disposats a ajudar, a fer el que calga per l’alumnat i per la seua escola. Reconec el sentiment.

La reunió, com es pot llegir a la notícia que adjunte, ha sigut molt profitosa perquè el problema que més angoixava a tots té solució: demà els xiquets i xiquetes reprenen les classes, amb el menor maldecap possible per a les famílies. Eixa era la prioritat absoluta de l’equip directiu, de l’AMPA, de l’Ajuntament, de Conselleria i d’Inspecció.

A mi el que m’agradaria explicar-vos és com ho he viscut jo:

Des que sóc portaveu de Compromís per Ontinyent, sempre he dit, fins a la sacietat, que faria una oposició crítica però constructiva. Potser en algun moment m’equivoque, cosa que crec que és humana… però no tinc cap problema en admetre-ho i rectificar donat el cas. El que no faré mai de la vida és anar amb maldat. Potser en l’amor i en la guerra tot val, però no en política.

Per això, no vaig dubtar ni un segon a posar-me ahir a disposició del govern d’Ontinyent per a ajudar i col·laborar en tot el que pogueren necessitar de mi.

En la reunió a què he assistit estàvem l’alcalde, Jorge Rodríguez; el regidor d’Educació, Óscar Borrell; el regidor de serveis municipals, Jaime Peris; la tècnica d’Educació, Emília Tortosa; el director territorial d’Educació, Santiago Estañan; l’inspector d’Educació, Pedro José Herreros; l’equip directiu i l’AMPA del CEIP Vicent Gironés i jo mateixa.

Un ambient d’absoluta voluntat de col·laboració de tot el món.
La veritat: admirable.

Primer s’han buscat les solucions al problema prioritari: l’alumnat i les famílies. Després, hem buscat solució a tot el material que s’ha de reposar. Finalment, l’arquitecte ens ha explicat en quin punt està l’obra i què cal per acabar-la. I sí, també hem parlat de responsables i de mesures.

La directora de l’escola ens ha explicat que TOTS els directors i directores de les escoles públiques s’han oferit a ajudar en el que calga. La germanor de la pública i la solidaritat d’Ontinyent…

Però hi ha una altra cara de tot açò que no és tan bonica…

En aquest ambient de col·laboració i de buscar solucions, hi ha qui només es preocupa de traure rèdit polític i cauen en l’oportunisme més mediocre. Molt trist, però gens sorprenent. La mateixa gent que ara demana responsables abans que proposar solucions o oferir-se a col·laborar és la mateixa gent que no coneix la germanor de la pública quan tenim un problema (fa molts anys que estem posats a ajudar-nos els uns als altres davant els continus atacs durant tants anys), la mateixa gent que va malbaratar més de mil milions d’euros de l’Educació valenciana… la mateixa gent que està sent jutjada per robar-nos a mans plenes es creu ara amb legitimitat de demanar responsabilitats. Ara estan en dos partits polítics diferents però crec que ja no enganyen ningú: són els mateixos… els de sempre.

Doncs senyors i senyores del PP i de Ciudadanos: en política, no tot val. Almenys per a alguns, no tot val. Es veu que per a vostés, sí. Com sempre. Deixen d’intentar enfrontar contínuament a la gent. La història de sempre ja cansa.

En algunes qüestions potser sóc innocent… utòpica… però en este cas, no.

En este cas he vist la comunitat educativa de la pública, l’Ajuntament d’Ontinyent i Conselleria parlant i escoltant l’AMPA i l’equip directiu… posant-se a la seua absoluta disposició.

En este cas he vist persones preocupades pels nostres xiquets i xiquetes assegudes al voltant d’una taula buscant solucions.

En este cas he recordat clarament per què vaig decidir clavar-me en política, perquè si per a alguna cosa ha de valer la política és per a ajudar a millorar la vida de la gent.

De nou em reitere: l’equip de govern compta amb el meu suport i amb el de Compromís per Ontinyent en tot el que puga necessitar de nosaltres respecte a la situació actual del CEIP Vicent Gironés.

I per descomptat: el nostre absolut suport a l’equip directiu, al cos de mestres i a les famílies de la comunitat educativa del CEIP Vicent Gironés. Estem ací per al que necessiteu de nosaltres. Molts ànims i avant.

Quan les coses van bé, és molt bonic fer un colpet a l’esquena… quan les coses van malament, es demostra qui som.

Sílvia Urenya
Portaveu de Compromís per Ontinyent

Arxivat en: Educació, Cultura i Esport, Opinió

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *