La Generalitat mitjançant la Conselleria de Sanitat ha formalitzat el contracte per a la redacció dels projectes i direcció de les obres de construcció del nou hospital d’Ontinyent, uns treballs que han sigut adjudicats a la UTE Vega-Contell-Martínez-Lamela-leing SL per 606.691 euros.

Sanitat obria al juliol passat els sobres de les ofertes presentades a la redacció del projecte, una vegada desestimat el recurs que va presentar contra el plec de condicions un col·legi professional a l’abril. Este recurs va retardar la constitució de la taula fins a juliol. A la licitació es van presentar nou empreses, de les quals dos van ser descartades al no complir els requisits, per la qual cosa es van obrir set sobres. Finalment els treballs de redacció i direcció d’obra van ser adjudicats i ara ha sigut anunciada la formalització del contracte.

La redacció del projecte bàsic i d’activitat té un termini de dos mesos i mig, mentre que la redacció del projecte d’execució, els projectes d’instal·lacions i de l’estudi de seguretat i salut compta amb 5 mesos. La construcció del nou hospital d’Ontinyent, que s’executarà en una parcel·la de 24.400 metres quadrats situada en la zona de la Casa Balones, al costat del depòsit duaner (DAVA) i el IES l’Estació, està avalada per un conveni subscrit per l’Ajuntament d’Ontinyent i la Conselleria de Sanitat, en el qual es fixen les condicions i obligacions de les dos administracions per a la construcció de l’hospital. Una construcció que, tal com fixa este contracte, ha de començar a la fi d’este 2018. La conselleria avançava, precisament en la licitació dels treballs ara adjudicats, que les obres de construcció de la infraestructura sanitària estarien acabades a la fi de 2021, després d’uns 52 mesos d’execució des de l’inici de les obres. Una data, la de 2021, que podria acurtar-se, ja que els tècnics estimen que la durada mitjana d’este tipus d’obres és d’entre 36 i 40 mesos, per la qual cosa si es complixen els terminis el futur hospital d’Ontinyent podria ser una realitat abans d’acabar 2020.

Els tràmits previs van complint-se i al juliol del passat any el consistori ontinyentí cedia els terrenys del nou hospital a la conselleria. Una cessió que es produïa després que l’ajuntament adquirira els terrenys per 1,8 milions d’euros, a través d’un préstec, i modificara el PGOU per a adaptar-ho als nous usos de la parcel·la.


Recordem que, en 2016, Mónica Oltra anunciava en roda de premsa l’aprovació del conveni entre la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Ontinyent per a la construcció d’un nou hospital a la nostra ciutat.