La Conselleria d’Educació iniciarà accions contra l’empresa encarregada de les obres del CEIP Vicent Gironés

L’alumnat del centre reprendrà demà les classes en altres centes educatius de la ciutat fins que es reparen els desperfectes

La Conselleria d’Educació ha anunciat a l’Ajuntament d’Ontinyent i a la comunitat educativa del CEIP Vicent Gironés, inundat per les pluges d’aquest cap de setmana, que té previst iniciar accions administratives i legals contra l’empresa encarregada de les obres de substitució de la coberta del centre per incomplir els terminis d’execució. Des de la direcció territorial d’Educació s’ha informat que, segons el pla de treball, la coberta deuria haver estat col·locada fa més de deu dies, per la qual cosa es considera que la inundació del centre és responsabilitat de l’empresa contractista tant per no haver previst unes eventuals pluges, com pel retràs en l’execució de l’obra, que inclou també la instal·lació d’un ascensor i la substitució de la xarxa elèctrica.

Per part dels representants de la Conselleria d’Educació s’ha agraït a l’Ajuntament d’Ontinyent la seua col·laboració, posant a l’abast de la conselleria tots els recursos disponibles des del primer moment en què es va conèixer el succés. L’Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, acompanyat pels regidors d’Educació i Obres, Óscar Borrell i Jaime Peris, i la portaveu de Compromís, Sílvia Urenya, han assistit aquest matí a la reunió convocada per la direcció territorial d’Educació, on s’ha exposat a la comunitat educativa del CEIP Vicent Gironés, la situació del col·legi i les accions que es van a portar a terme per tal que el centre recupere quan abans la normalitat.

Respecte a l’activitat educativa, l’alumnat del CEIP Vicent Gironés d’Ontinyent reprendran demà les classes, tot i que no serà en l’edifici afectat. Els desperfectes ocasionats per l’aigua en les aules i la resta d’instal·lacions ha portat a la Conselleria d’Educació a traslladar les classes a altres centres educatius de la ciutat per un periode aproximat d’un mes, que és el temps que els tècnics preveuen que puga estar en condicions la part del col·legi que siga necessària per reubicar tot l’alumnat.

Mentrestant, la Conselleria d’Educació ha determinat que els i les alumnes de tercer, quart, cinquè i sisé de Primària es traslladen al CEIP Rafael Juan Vidal, on els 183 alumnes desplaçats ocuparan 8 aules. Pel que fa a l’alumnat de segon curs de primària, seran reubicats a un aula provisional del CEIP Martínez Valls, que es troba junt al col·legi inundat, mentre que els i les alumnes de primer de Primària i Infantil romandran en el pavelló d’Infantil del mateix Vicent Gironés, que no ha estat afectat per l’aigua.

Un servei d’autobús, que eixirà des del mateix Vicent Gironés, traslladarà l’alumnat fins el Rafel Juan Vidal i els tornarà al seu centre una vegada acaben les classes. El servei de menjador per a estos alumnes es trasllada també al Rafael Juan Vidal, tot i que serà mitjançant un “catering”. La conselleria confia que en un mes estiga disponible la planta baixa del centre i es puguen reubicar en les aules existents l’alumnat traslladat al Rafael Juan Vidal. No obstant, l’AMPA i l’ajuntament han demanat que, en cas de no acomplir-se el terminis, la conselleria es plantege instal·lar aules prefabricades en una part del pati, atès que consideren que és necessari que tots els alumnes pugen estar en el mateix centre quan abans. La proposta ja ha estat acceptada per la conselleria.

Jorge Rodríguez convocarà als portaveus per a explicar el dispositiu municipal en la inundació del CEIP Vicent Gironés

El govern municipal recorda a l’oposició que una comissió d’investigació ha de sol·licitar-se a l’òrgan competent que en aquest cas són les Corts Valencianes

Respecte a les crítiques abocades per la presència de la portaveu de Compromís en la reunió del dilluns entre la conselleria, l’ajuntament i la comunitat educativa del centre, des del govern municipal s’ha aclarit que Sílvia Urenya va ser l’única portaveu municipal que es va posar en contacte amb l’alcalde el mateix diumenge i que en comunicar-li la convocatòria de la reunió del dilluns va demanar estar present.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, té previst reunir la setmana vinent als portaveus dels grups polítics per a informar-los del dispositiu engegat per l’ajuntament per a pal·liar els efectes de la inundació del CEIP Vicent Gironés. L’alcalde convocarà una junta de portaveus extraordinària en la qual, entre altres assumptes referits al ple ordinari del mes de febrer, explicarà als portaveus les actuacions dutes a terme per part de l’ajuntament des del mateix diumenge al matí i el seu cost aproximat, que serà reclamat a l’empresa adjudicatària de les obres promogudes per la Conselleria d’Educació: “l’ajuntament està autoritzat a informar del que ha fet per a pal·liar els danys en el col·legi. De la resta de qüestions és la conselleria la que pot informar a través dels seus representants”, han aclarit des del govern d’Ontinyent.

En aquest sentit, i en referència a la petició de PP i Ciudadanos de constituir una comissió d’investigació per la inundació del col·legi, fonts municipals han aclarit que una comissió com aquesta ha de sol·licitar-se a l’òrgan competent de les obres, que no és l’ajuntament sinó les Corts Valencianes, i a través dels portaveus d’ambdues formacions polítiques. No obstant açò, la mateixes fonts han assenyalat que resulta “una miqueta pretensiós i excessiu” sol·licitar una comissió d’investigació per a conèixer com va ser la inundació d’un centre educatiu.

Respecte a les crítiques abocades per la presència de la portaveu de Compromís en la reunió del dilluns entre la conselleria, l’ajuntament i la comunitat educativa del centre, des del govern municipal s’ha aclarit que Sílvia Urenya va ser l’única portaveu municipal que es va posar en contacte amb l’alcalde el mateix diumenge i que en comunicar-li la convocatòria de la reunió del dilluns va demanar estar present. L’alcalde no va tenir inconvenient en què estiguera, com tampoc hauria tingut inconvenient que estigueren la resta de portaveus, però no van poder sol·licitar-li-ho a l’alcalde perquè no es van comunicar amb ell el mateix diumenge: “sembla ser que van preferir aprofitar la inundació per a llançar crítiques a través de les xarxes socials, en lloc de posar-se a la disposició de l’ajuntament i del col·legi, que és el que la ciutadania espera dels seus representants públics”. En lloc d’açò, al mateix estil dels seus predecessors, afirmen fonts municipals, tant el portaveu de Ciudadanos, Juan Revert, com la del PP, Mercedes Pastor, “han unit els seus discursos i les seues forces per a polititzar la inundació d’un col·legi, com és tradició en aquesta classe de formacions polítiques”, han lamentat des del govern d’Ontinyent.

Arxivat en: Educació, Cultura i Esport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *