La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que dirigeix Mónica Oltra ha iniciat les obres per a obrir la residència de discapacitats d’Ontinyent enguany, pendent d’obertura des de l’any 2010.

El centre estarà a punt entre finals de març i principis d’abril, però seran necessaris alguns tràmits previs a l’obertura de les instal·lacions.

El Govern valencià no podia actuar en l’edifici fins que va assumir la seua titularitat, al juny de 2016, i eren necessàries unes millores que van ser pressupostades en 200.000 euros.

La consellera i portaveu del govern Mónica Oltra va visitar llavors la residència i va anunciar que els tècnics havien detectat unes deficiències que s’havien de resoldre abans d’obrir el centre.

Eixes millores inclouen canvis en la cuina per a adaptar-la a un servici d’elaboració de menjars en lloc de cáterin, l’adequació dels recintes de dutxa d’usuaris i personal per a preservar la intimitat i millorar la seua funcionalitat i l’adequació de la bugaderia per a dotar-la de més equipament.

A més, s’actualitzarà el sistema automàtic de tancament i obertura d’eixides d’evacuació, s’estudiarà un sistema de protecció en les zones més solejades i es col·locarà paviment d’exterior des de l’eixida del centre fins a la parcel·la de la residència, inclòs un nou accés per als vianants enfront de l’entrada principal.