Sílvia Urenya: “Ontinyent ha de continuar treballant per ser la Ciutat Educadora que els ontinyentins i ontinyentines mereixem”

El passat dijous el ple de l’Ajuntament d’Ontinyent va donar suport al manifest del Dia Internacional de la Ciutat Educadora.

La nostra portaveu Sílvia Urenya va voler sumar dos desitjos al manifest:

“Per una banda, que Ontinyent continue treballant per ser la Ciutat Educadora que els ontinyentins i ontinyentines mereixem. L’educació és la base d’absolutament tot. I no hi ha cap dubte que una societat compromesa amb què la base siga forta creixerà en igualtat i respecte als drets fonamentals.

Desgraciadament tenim assignatures pendents a què hem de fer front i aprovar junts. Per una banda, la conscienciació de la necessitat d’educar en equitat. En molts casos estem veiem que alguna cosa falla… alguna cosa falla quan els joves veuen normal que hi haja certa violència en la parella si hi ha motius, alguna cosa falla quan els xiquets i xiquetes creixen pensant que el rosa és de xica i el blau és de xic… alguna cosa falla quan les adolescents tenen por de tornar a casa soles després d’una nit de festa… I el que falla és hem de conscienciar-nos de la grandíssima importància que té l’educació.

Altra assignatura pendent és l’educació inclusiva. Una ampla visió de l’educació on ningú quede fora perquè no se’l pot atendre com necessita. Inclusió no són només barreres arquitectòniques. Inclusió és entendre que totes i tots som diferents, que tenim necessitats diferents i aprenem a ritmes diferents… però que, en les aules, som iguals i estem per al mateix: créixer aprenent a respectar les diferències, aprenent a entendre a l’altre.

Si aconseguim, entre totes i tots, aprovar aquestes dues assignatures pendents, estic segura que millorarem molt el projecte de Ciutat Educadora.”

Arxivat en: Educació, Cultura i Esport, Ple de l'Ajuntament d'Ontinyent

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *