El CEIP Martínez Valls d’Ontinyent millorarà el seu aïllament tèrmic amb una ajuda de 130.000 euros de la Diputació de València

Es materialitzen les bones notícies per a la nostra ciutat que arriben des dels governs del canvi valencià #GovernsAmbCompromís

Des de Compromís per Ontinyent, la portaveu Sílvia Urenya ha celebrat aquest pla d’ajudes per a la conservació i millora dels centres educatius assenyalant que aquestes tindran continuïtat en els propers anys.

La portaveu local també ha volgut destacar la col·laboració entre ajuntaments, Diputació i Generalitat ja que “mentre no ens arribe el finançament just que ens ha d’arribar de l’Estat, fer una gestió responsable dels recursos és indispensable”.

En concret, l’actuació a realitzar al CEIP Martínez Valls suposarà la retirada de les fusteries exteriors en les tres plantes del centre i la substitució per noves finestres d’alumini, millorant així les condicions tèrmiques de l’edifici, una actuació que està previst executar en 2018 i que tindrà una durada prevista de 5 setmanes. L’actuació s’inclou en el Pla Municipal de Manteniment d’Escoles en Centres d’Infantil i Primària posat en marxa per la Diputació de València, per tal de cooperar en matèria educativa amb la Generalitat Valencianai afavorir als ajuntaments valencians.

La vicepresidenta Maria Josep Amigó ha explicat que “la situació d’asfíxia financera dels ajuntaments valencians, motivada principalment per l’infrafinançament, ha provocat que en moltes escoles no s’hagen practicat totes les actuacions de manteniment necessàries”. La vicepresidenta ha recordat que la competència del manteniment dels col·legis d’infantil i primària “correspon als ajuntaments, però no sempre compten amb els recursos suficients per poder mantenir en òptimes condicions un parc d’escoles generalment envellit”, ha indicat.

En aquest context, “la Diputació de València va decidir destinar en el pressupost de 2017 un total de set milions d’euros en ajudes directes als municipis per al manteniment dels col·legis. Es tracta d’injectar recursos als consistoris per tal de cobrir les mancances del finançament local que dificulten poder atendre totes les actuacions de manteniment requerides pels centres”, ha asseverat.

Tant Maria Josep Amigó com el conseller Vicent Marzà han destacat que aquest programa «ratifica la col·laboració establerta entre els Ajuntaments, la Diputació de València i la Generalitat per tal de millorar la qualitat de vida de les persones i portar a la pràctica l’esperit del Pacte del Botànic», alhora que han incidit en que aquest Pla “naix amb la voluntat de continuïtat”.

La quantitat de set milions d’euros amb la que s’ha dotat el programa “resulta insuficient per cobrir totes les necessitats, de manera que s’ha hagut de fer una tria en base a criteris d’urgència, territorialitat i població del municipi. El mal finançament requereix que la Diputació aporte recursos en molts àmbits, i cal arribar a tots els llocs. Però en tot cas, intentarem que cada localitat de les comarques de València amb algun centre amb necessitats de manteniment en portes i finestres puga rebre, al llarg de la present legislatura, almenys una ajuda d’aquest Pla”, ha assegurat la vicepresidenta.

El conseller Vicent Marzà ha reivindicat que “disposar de millors escoles afavoreix la millora de la qualitat educativa” i ha assegurat que “gràcies a aquesta disposició econòmica de la Diputació de València, molts consistoris podran escometre aquelles actuacions de manteniment i conservació dels col·legis, necessitats de les quals havien estat privats fins ara per insuficiència de recursos o manca de voluntat política”. El conseller, a més, ha convidat a les diputacions d’Alacant i Castelló a sumar-s’hi a aquest pla i ha posat a la seua disposició els tècnics de la conselleria per dur-lo a terme.

Vicent Marzà ha detallat que per a determinar els centres beneficiaris de les ajudes, s’ha comptat amb l’assessorament tècnic de la Conselleria d’Educació. En primer lloc, amb l’establiment de prioritats en el tipus d’actuacions –s’ha optat per la substitució i adequació de portes i finestres, ja que incideixen directament en una millora de l’eficiència energètica–, com també en la consideració de criteris d’equilibri territorial i poblacional; s’han escollit centres de municipis de diversos trams de població; i s’ha establert un màxim d’una ajuda per localitat.

Arxivat en: Educació, Cultura i Esport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *