Dimarts 14 de novembre es presenta a Ontinyent el Manifest per un Finançament Just en un acte unitari

CCOO PV, UGT-PV, PSPV-PSOE i Compromís demanen a la ciutadania de la Vall d’Albaida unitat per fer-nos escoltar i aconseguir un futur sense hipoteques, un nou model de finançament més just

El proper dimarts 14 de novembre tindrà lloc a Ontinyent un acte unitari de presentació del Manifest per un Finançament Just en què intervindran Manuela Pascual, Secretaria General de CCOO de les Comarques Centrals, Raül Roselló, Secretari General Territorial Intercomarcal de la UGT-PV, Jorge Rodríguez, President de la Diputació de València, i Maria Josep Amigó, Vicepresidenta de la Diputació de València.

L’acte se celebrarà a la Sala “La Previsora” del Centre Cultural Caixa Ontinyent a les 19.00.

Quatre dècades més tard de la creació del Consell del País Valencià, que va desembocar en l’Estatut d’Autonomia, cap dels diferents sistemes de finançament ha tractat amb justícia a la Comunitat Valenciana. Aquest mateix any, cada valenciana i valencià rebrem 237 euros menys que la mitjana de ciutadans de l’Estat, o 839 menys que l’autonomia millor finançada, la qual cosa equival a un 10% i 29% menys de recursos, respectivament.

Si sumem infrafinançament i infrainversió, enguany, la nostra discriminació aconseguirà els 1.600 milions d’euros, sols comparant-nos amb la mitjana. Estem, per tant, en una situació insòlita, tenim una renda per càpita inferior en 12 punts a la mitjana i necessitem més d’aqueixos 1.600 milions d’euros per acostar-nos a aquesta.

Davant d’aquesta prolongada discriminació la Generalitat Valenciana va promoure en l’any 2013 el “Manifest per un finançament just per a la Comunitat Valenciana” i en l’any 2016 el “Manifest per un finançament just”, al qual van seguir acords aconseguits per unanimitat en les Corts Valencianes denunciant la marginació en matèria de finançament i inversions.

Quatre dècades després de la nostra unitat per l’autonomia, el poble valencià ha de reivindicar més unit que mai, que puguem aconseguir plenament els drets reconeguts en la nostra constitució.

El poble valencià vivim un moment històric en el qual podem posar punt final a la discriminació, per avançar cap a una societat més prospera i més justa.

Per totes aquestes raons, CCOO-PV, UGT-PV, PSPV PSOE i COMPROMÍS convoquen un acte unitari comarcal en què es presentarà el Manifest per un Finançament just i la manifestació convocada a València el proper 18 de novembre.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *