Sílvia Urenya, portaveu de Compromís per Ontinyent: Ahir vaig acudir a la inauguració del nou curs 2017-2018 de l’Escola d’Adults d’Ontinyent.

Teníem dos convidats especials: el conseller d’Hisenda de la Generalitat Valenciana Vicent Soler, i el cantautor Pau Alabajos.

El conseller va fer una intervenció espectacular en què va explicar en quin moment estem els valencians i valencianes pel que fa al finançament. Una explicació clareta en què va demostrar els seus anys d’experiència com a professor. Ho va explicar perquè tots i tots ho entenguérem perfectament.

Cal molta pedagogia i molta unió per a reclamar a l’estat espanyol el que ens correspon.

Necessitem urgentment un #FinançamentJust per a poder atendre la sanitat, l’educació i els serveis socials, i d’ací, endavant. Com podem atendre altres coses si les necessitats bàsiques de tot valencià no estan cobertes?
Gràcies, conseller, per una explicació i una xarrada tan necessàries.

Des de Compromís, farem tot el possible per fer consciència de la situació injusta d’infrafinançament que patim. La setmana passada comptàvem amb el nostre diputat Enric Bataller, qui ens va explicar què implica no rebre un #TracteJust.

Aquesta setmana, gràcies a la inauguració del curs de l’EPA, hem comptat amb el conseller Soler.

Esperem que el govern d’Ontinyent accepte la nostra proposta de portar l’exposició L’Or dels Valencians a Ontinyent, on s’explica de manera molt gràfica tota la problemàtica.

La sessió inaugural va ser clausurada per Pau Alabajos. Què voleu que vos diga de Pau? Els qui el coneixeu, ja sabeu com de reivindicatiu és amb la seua dolça però contundent veu. I així fou anit… Em quede amb tres temes amb què ens va delectar: “La transició modèlica i la mare que m’ha parit” i “Viure”. Us recomane que les escolteu (com la resta del treball de Pau, per descomptat) però les lletres d’aquestes dues no us deixaran indiferents.

La preciosa versió de “M’aclame a tu”, d’Ovidi, també va sonar a la sala gran del Centre Cultural Caixa Ontinyent.

Al director, Vicent Terol, i a l’equip de professorat de l’EPA: gràcies per un preciós acte i que tingueu un curs ben profitós. I a l’alumnat: AVANT!

I recordeu…
I si no ens deixen somiar
mai no els deixarem dormir,
ja saps que viure vol dir prendre partit.
(“Viure”, Pau Alabajos)