La Diputació de València ha aprovat una subvenció de 100.000 euros per a la primera fase de la restauració de l’històric Pont Vell d’Ontinyent.

Des de Compromís per Ontinyent valorem molt positivament aquesta notícia que ens arriba des de l’àrea de Cooperació Municipal de la Diputació, amb Emili Altur de Compromís Diputació València al capdavant.

Aquesta subvenció és una mostra més del compromís del govern de coalició de la Diputació de València amb els ajuntaments per la conservació del nostre patrimoni històric, artístic i musical.

Aquest primera fase eliminarà una part de la barbacana per deixar a la vista un tram del mur de l’embarcament que ara oculta el sistema de clavegueram. Això permetrà de recuperar la imatge del pont a principis del segle XX. La intervenció preveu de recuperar l’antiga font del lateral dret i de construir dues rampes per poder accedir al llit del riu, una de les quals accessible a persones amb mobilitat reduïda.

Els treballs, que encara no tenen data d’inici, serviran per crear una nova zona verda, i es faran seguint els estudis arqueològics previs.