Ahir, Mónica Oltra, consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana va anunciar la licitació del subministrament de l’equipament per a la Residència per a persones amb discapacitat psíquica de la Vall d’Albaida

Des de Compromís per Ontinyent celebrem aquest pas decisiu per posar en marxa aquest servei tan necessari a la nostra ciutat després de set anys de paràlisi en l’adequació de la residència degut a l’immobilisme dels governs populars a la Generalitat

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha licitat el subministrament de l’equipament per a la residència de Caixa Ontinyent per a persones amb discapacitat psíquica a la capital de la Vall d’Albaida, un edifici construït des de setembre de 2010 i que porta set anys esperant la seua obertura. El departament que dirigix la consellera Mónica Oltra va fer pública ahir la licitació de l’equipament amb un pressupost base de 349.061,75 euros (IVA inclòs) i les empreses interessades en l’adjudicació poden presentar les seues ofertes fins al 10 d’octubre.

La licitació de l’equipament, que inclou mobiliari general, de cuina i de bugaderia, a més de material clínic, s’ha dividit en huit lots. El primer és per al mobiliari general i d’oficina, amb un import de 44.410 euros; el segon és per al cadirat, amb un pressupost benvolgut de 25.145 euros; mentre que el tercer és per al mobiliari i material clínic, que inclou equips per a fisioteràpia, llits terapèutics, aparells per a minusvàlids i mobiliari, segons detalla la licitació. Este tercer lot compta amb un import de 92.860 euros. El quart lot de la licitació és per a l’equipament de la cuina i la bugaderia, amb un valor de 13.596 euros; el cinqué és per a l’equipament dels banys i els vestuaris, amb 23.123 euros; mentre que el sisé atendrà el subministrament de llenceria i articles tèxtils per a la residència, amb un import de 36.280 euros. El lot set dotarà el parament, amb equip de cuina, articles d’ús domèstics i articles de cátering, per 10.358 euros; i l’octau lot atendrà el subministrament d’electrodomèstics, complements de mobiliari i productes de neteja, per 42.707 euros. Després de l’adjudicació i la formalització dels contractes, les empreses tindran un termini de 30 dies per a l’entrega i instal·lació dels elements de l’equipament.

La residència per a persones amb discapacitat d’Ontinyent, edificada per un conveni entre Caixa Ontinyent, l’ajuntament i la Generalitat, va ser construïda per l’entitat financera a través de la seua Obra Social, amb un pressupost de 2,9 milions d’euros. El consistori va cedir els terrenys i la Generalitat assumia l’equipament, manteniment i gestió de la residència, que està pendent des de 2010, quan Caixa Ontinyent va concloure l’obra. Amb l’arribada del Govern del Botànic, la consellera d’Igualtat va anunciar l’obertura per a finals del 2016. A l’octubre d’eixe any, durant una visita de Mónica Oltra a Ontinyent, la vicepresidenta i consellera de l’àrea va anunciar el retard de l’obertura al primer trimestre de 2017, a causa que l’edifici, després d’anys tancat, necessitava unes obres d’actualització que Oltra va anunciar imminents. Al desembre va haver-hi un nou ajornament, al final de l’estiu de 2017, plantejant-se aleshores que la gestió podria portar-la l’IVAS (Institut Valencià d’Acció Social). Les obres d’actualització es van licitar el passat mes de maig, quan Oltra va fixar una altra data d’obertura, primer trimestre del 2018, data que la ciutadania, que reivindica la seua obertura des de la seua construcció, espera que no torne a saltar per l’aire.