El nou curs al País Valencià comença amb la notícia de que hi haurà un 12% més d’inversió per a cadascun dels 764.613 alumnes, i això es tradueix, per exemple, en una reducció del nombre d’estudiants per aula , a 22,5, és a dir, una mitjana de tres menys que no pas fa dos anys.

Altra bona notícies és que el curs ha començat amb setze centres educatius nous i mil professors nous, segons el conseller d’Educació, Vicent Marzà. 4.508 docents més que no durant l’últim curs de l’administració anterior, la d’Alberto Fabra.

A Ontinyent, el curs 2017-2018 tindrà 5.290 alumnes d’educació Infantil i Primària i Secundària d’Ontinyent, amb 500 professionals entre professors i personal dels centres. En concret hi ha 1.033 alumnes d’Educació Infantil (entre els quals 72 de 2 anys i 324 de 3 anys), 2.389 de Primària i 1.868 d’ESO.

L’oferta educativa s’ha ampliat amb una unitat específica de Comunicació i Llenguatge (CIL), i una nova aula-pilot de 2 anys (la quarta de la ciutat) a l’escola pública Rafael Juan Vidal, centre que dilluns va visitar el batle Jorge Rodríguez de la ciutat per a inaugurar el curs. Al campus, seran 586 alumnes els que hi estudiaran: 177 en el Grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, 195 en Magisteri d’Educació Infantil, i 164 alumnes d’ADE.

Inici de curs a Ontinent: dir veritats a mitges també és mentir, senyor alcalde | Sílvia Urenya

El que està bé, està bé.
Dir veritats a mitges també és mentir.

Dir que “hem aconseguit baixar la ràtio” i insinuar que el mèrit de les aules de 2-3 anys és del govern municipal és de tindre molta moral.

Igual que és tindre moral nomenar la Diputació quan parla de les obres del Martínez Valls, i a l’Ajuntament quan parla del pavelló del Bonavista, però “oblida” nomenar la Conselleria d’Educació quan parla de les obres del Vicent Gironés. I, tot siga dit, ja posats, en les obres del pavelló del Bonavista alguna coseta té a veure també la Conselleria. O sense el vist-i-plau de la Conselleria les obres es poden fer?

Limitar el paper de la Conselleria a un simple “canvi de sensibilitat” sense aclarir que tant la baixada de la ràtio com les aules de 2-3 anys són competència de la Conselleria em sembla de molt mal gust, per dir-ho finament.

Sembla que quan les coses ixen bé, el mèrit és del govern municipal, siga o no seua la competència, i quan les coses no pinten tan bé, la competència és de Conselleria. Això és el que fan entendre a la gent quan fan declaracions com aquesta.
Ometre eixa informació conscientment no està bé, senyor Jorge Rodríguez. És molt lleig. I el que més mal em sap, és que ho fa ben conscientment.

Si tant es pot fer des del govern municipal, per què no donen solució a l’escolarització dels xiquets i xiquetes amb NEE?? En aquesta qüestió, vegen qui té la competència i aporten solucions! Que quan tot va bé, tot és molt bonic i ens fem la foto i, quan no, com diu el meu sogre, “ens fem els locos asserenats”.

Sílvia Urenya
Portaveu de Compromís per Ontinyent