Ontinyent es queda sense piscina d’estiu apta per a competicions oficials per centímetres

La instal·lació no ha sigut homologada i Compromís critica la «precipitació» del govern en donar-ho per fet

Levante-EMV Ontinyent 20.09.2017 | 22:51

Ontinyent no tindrà piscina d’estiu homologada per a acollir competicions oficials. Al got li falten uns 6 centímetres per a aconseguir els 50 metres necessaris per a incloure competicions federades i açò ha privat a la instal·lació d’esta distinció. Compromís per Ontinyent va denunciar ahir la «precipitació» del govern de Jorge Rodríguez en anunciar fa uns mesos l’homologació. La portaveu de la coalició valencianista en Ontinyent, Sílvia Urenya, retreia ahir que «tornem a presenciar com es ven un projecte, prioritzant la foto en premsa i l’anunci de grans obres, abans de tindre clar si hi ha possibilitats reals de realitzar-se. I el més greu, sense donar la cara a la ciutadania i al món de l’esport una vegada ha eixit a la llum que l’anunci de l’homologació era paper mullat».

I és que, segons recorden des de Compromís, el passat mes de juny el regidor d’Esports, Óscar Borrell, va anunciar que anaven a recuperar l’homologació. Borrell va manifestar públicament que durant la legislatura 2007-2011 es va perdre l’homologació de la piscina i que Ontinyent «no pot tindre una piscina de 50 metres i que no estiga homologada per a competicions oficials», assenyalant que l’executiu estava «treballant para recupera l’homologació» i que per a açò eren «necessàries unes xicotetes obres». Les obres tenien per objectiu permetre que la piscina poguera acollir «este mateix estiu, competicions oficials de caràcter autonòmic quan tinguem l’aprovació de les federacions espanyola i valenciana de natació», va expressar l’edil al juny.

Compromís reprovava ahir a Borrell i afirmava que «estem davant unes declaracions plenes de mentides i manipulacions cap a l’opinió pública, que a més denoten una falta de coneixement per pate del govern socialista i concretament de l’àrea d’esports, ja que el calendari de campionats de natació ja estava tancat en les dates en les quals Borrell va fer l’anunci».

Pista d’atletisme

La coalició valencianista recordava a més una altra homologació anunciada per l’executiu del PSPV d’Ontinyent en matèria d’esports, la de la pista d’atletisme, que encara està pendent. Sílvia Urenya assenyalava que al març del 2016 els edils Rebeca Torró i Óscar Borrell van anunciar que la pista d’atletisme del poliesportiu estaria a la fi d’eixe 2016 homologada i seria apta per a competicions de la federació. Urenya recalcava ahir que «quasi un any després, la pista d’atletisme es troba encara en obres i qüestions com la col·locació en la pista de la gespa artificial retirada dels camps de futbol no han tingut la resposta adequada per part del govern del PSPV», censurava.

La portaveu de Compromís per Ontinyent denunciava que en l’homologació de la piscina d’estiu i en la de la pista d’atletisme «s’ha prioritzat primer la foto i en segon terme el projecte a desenvolupar. Els fets han demostrat la impossibilitat de portar-ho a bon terme», concloïa Sílvia Urenya.