Els tres diputats i la diputada de Compromís  han presentat una Proposició No de Llei en el Congrés en la que han demanat la col·laboració del Govern per ajudar als damnificats pel temporal de pluges i vent en la Comunitat Valenciana.

El Baix Segura, la Ribera, la Costera o la Vall d’Albaida han estat algunes de les comarques més afectades per les pluges. El riu Segura s’ha desbordat a Oriola, el Clariano a Ontinyent, mentre que el riu Xúquer ha sobrepassat el límit a Alberic.

El diputat Enric Bataller ha exigit al Govern de Rajoy una ràpida actuació, així com la previsió d’ajudes i compensacions per minimitzar els danys. L’alacantí Ignasi Candela ha defensat “el paper i la rapidesa del Govern del Botànic que presentarà el divendres un Decret detallant les ajudes”, mentre que la diputada Marta Sorlí ha incidit en la urgència d’un pla de regeneració de costes. “Després de cada temporal veiem com el nostre litoral es desfà un poc més”, ha lamentat.

Compromís, a més, ha instat al govern de Rajoy a estendre les declaracions de zones “greument afectades per una emergència de protecció civil”, que el Consell de Ministres decretà el passat 9 de desembre després les pluges dels dies 28 i 29 de novembre.