Mónica Oltra ha anunciat en roda de premsa l’aprovació del conveni entre la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Ontinyent per a la construcció d’un nou hospital a la nostra ciutat

Com ja va manifestar la nostra portaveu Sílvia Urenya al ple municipal quan vam donar suport al conveni, el tema del nou hospital l’hem de tractar amb molta cautela i amb els peus en terra. Des de Compromís desitgem i treballarem perquè les coses vagen en la bona direcció i així poder tindre en uns anys l’esperat hospital. Però la situació econòmica en la que ha deixat el PP la Generalitat i l’infrafinançament que patim els valencians i valencianes per part de l’Estat dificulten la materialització de projectes com aquest en els terminis desitjats.

El passat divendres, el Ple del Consell va aprovar el conveni de col·laboració entre la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i l’Ajuntament d’Ontinyent que té com a objectiu dur a terme diverses accions encaminades a la construcció i posada en servei d’un nou hospital a la localitat.

Aquesta nova infraestructura prestarà l’assistència sanitària especialitzada a les següents localitats: Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Atzeneta d’Albaida, Bèlgida, Benissoda, Bocairent, Bufali, Carrícola, el Palomar, Fontanars dels Aforins i Ontinyent.

El conveni estableix que la Conselleria s’encarregarà de la contractació dels serveis d’arquitectura i enginyeria, responsables de la redacció dels projectes tècnics, així com de l’execució de les obres de construcció d’aquest equipament.

Per la seva banda, l’Ajuntament d’Ontinyent haurà de modificar el Pla General vigent, per tal d’adequar les normes urbanístiques de la parcel·la denominada l’Estació.

D’aquesta manera, el consistori haurà d’adquirir el solar, adequar-lo i posteriorment cedir la parcel·la per al nou hospital i urbanitzar tot l’entorn de la mateixa. Aquesta parcel·la està situada a la zona DAVA Casa Balones i té una superfície aproximada de 24.988 metres quadrats.