Al passat ple de l’Ajuntament d’Ontinyent el grup socialista va presentar una moció per a la prohibició de l’ús del glifosat. Des del nostre grup, el company Fran Quesada els va fer notar que en l’anterior legislatura, a iniciativa de Compromís per Ontinyent ja es va prohibir en el plec de condicions.

La contestació per part de l’alcalde va ser que la decisió no va ser de Compromís, sinó del govern d’Ontinyent. En canvi, a la nostra petició de que es traspasse aquesta proposta a la Diputació de València, la contestació del president va ser que ho passarien a Compromís Diputació València, que és qui porta Medi Ambient.

Aleshores a Ontinyent les decisions les pren la corporació i a la Diputació depèn de què les decisions són de Compromís?

Com ja va dir la nostra portaveu Sílvia Urenya l’altre dia, “continue trobant a faltar que s’admitisquen les bones decisions que es van prendre en la legislatura passada, quan cogovernava PSOE-Compromís. Fins ara ens ha quedat clara quina és la política del PSOE: qualsevol cosa que s’ha fet bé en l’anterior legislatura, és mèrit de l’equip de govern (el qual estava format per Compromís-PSOE, però ja veiem que això no interessa recordar-ho). Ara bé, quan ara que cogovernem a la Generalitat o a Diputació, alguna cosa pinta difícil, bé que s’afanyen a dir de qui és competència per a traure les castanyes del foc. Per la part que ens toca, les estem traient, que per a això estem ací.”

Ja hem dit en moltíssimes ocasions que la nostra és una oposició constructiva i crítica. I així ho estem fent. Donem suport a l’equip de govern però som crítics quan cal. Així que, de la mateixa manera, estaria molt bé que l’equip de govern recorde que en la legislatura passada cogovernàvem i es van fer moltes (moltes) coses bé.

Ací podeu veure en vídeo la intervenció de Fran Quesada al ple explicant amb tot detall el tema de la prohibició del glifosat.