12.079 veïnes i veïns ja han decidit majoritàriament qui volen que siga el futur alcalde d’Ontinyent, un suport incontestable que assumim i respectem. No serem nosaltres els que votem en contra del desig d’aquesta immensa majoria.

Els regidors de Compromís en aquest plenari representem a 2.039 veïnes i veïns, que si be no tenien com a prioritat que vostè fora el proper alcalde, tampoc seria la primera vegada que un alcalde socialista té el nostre suport.

I si, ens haguera agradat poder donar-li suport; però no ha estat possible.

No li hem donat suport, perquè ni tant sols ens ho ha demanat, és el que tenen les majories absolutes, per a que demanar suport si amb el propi grup ja es té suficient;.. i així poc a poc es com el diàleg dona pas al “rodillo” de les majories absolutes.


No li hem donat suport, encara que fins ahir compartíem govern, perquè malgrat els discursos d’humilitat i generositat; la realitat és que amb la seua majoria absoluta ja no compta el passat que hem compartit; i així s’entén la seua oferta del café per a tots, on al PP li ofereix més delegacions i més recursos que a Compromís,.. una forma estranya d’entendre la humilitat i la generositat.

Diu que tots els grups podrem participar al pla estratègic, sincerament no conec cap pla estratègic de ciutat on no participen no sols tots els grups polítics, també els col·lectius socials, els culturals, els agents socioeconòmics,.. i tota la societat en general. Diu que podrem participar al C.E.S., es clar que podrem participar com ho fan tots els grups des de la seua constitució.

Sap tant be com jo, que el café per a tots és un gest a la galeria que en res millora la gestió del govern. (partidisme front a interès general)

I per últim no li hem donat suport, perquè si fa 4 anys pactarem una fulla de ruta, pactarem el que volíem fer, en aquestes dos setmanes sols hem escoltat propostes de noms i càrrecs, .. però no hem escoltat res de la unitat del CEIP Martínez valls, de la residència tancada, d’ assumir la presidència de la Mancomunitat, d’aturar el desficaci dels rebuts del COR, de recuperar la gestió del fem, de si s’aplicarà o no la reducció del 10% a l’IBI del 2016, de com aplicaran amb caràcter retroactiu la bonificació que han promès a tots el veïns que tenen sancions per construccions al disseminat,… no hem escoltat, si continuaran donat suport a l’assemblea dels Meruts per a l’organització dels festivals, si continuaran amb el festival MOCMAO, si continuaran controlant la despesa corrent, el consum elèctric, …reduint deute, tot i prioritzant el suport a les persones,.. ; no hem escoltat cap motiu pel que hui donar-li suport.

Malgrat, tot, malgrat la nostra abstenció, hui es un dia de goig, d’un goig immens. El canvi polític, el canvi de polítiques que a Ontinyent vam encetar al 2011, avui és una realitat a tot arreu del país, les ciutats de València, Alacant, Castelló i també al govern de la generalitat. La majoria absolutista del PP és ja passat i un nou escenari de pluralitat, diàleg, consens i noves prioritats és una realitat.

Al darrer 9 d’octubre, en aquest mateix palau recordava la falta de normalitat per celebrar la festa dels valencians que encara alguns patíem a la Ciutat de València, hui, permeteu-me que envie una forta abraçada al company de Compromís Joan Ribó nou alcalde de la ciutat de valència. El cap i casal tornarà a ser la capital de totes i tots.

Vull tendir-li la mà, vull cooperar amb vostè, per primera vegada el govern i l’oposició a l’ajuntament d’Ontinyent compartirem responsabilitats de govern a la Generalitat Valenciana, i no ho podem deixar passar. Estic disposat a treballar amb vostè, colze a colze per aconseguir de la Generalitat respostes sinceres i compromeses amb la ciutat. Són molts els reptes que tenim com a Ciutat, molts els deutes històrics de la Generalitat, Compromís per Ontinyent estarà a l’alçada; no ho dubte, junts podem treballar pel bé comú de la ciutat; no ens evite, cooperem.

Això si, a Ontinyent, a l’ajuntament, estarem al plenari municipal fiscalitzant la tasca del seu govern, recordant-li les seues promeses electorals, recordant-li la diferencia entre gestionar amb majoria absoluta i ser l’amo de l’ajuntament. Però també aportarem idees, propostes, projectes com hem fet els darrers quatre anys.

A Ontinyent el canvi que vam encetar al 2011, ha fet un gir radical, ja no hi ha pluralitat al plenari, ja no cal diàleg, el temps que hui s’enceta no és avançar, ni a millor, encetem una MAJORIA ABSOLUTA DEL PARTIT SOCIALISTA. Que aquesta majoria absoluta acabe sent absolutista està a les seues mans evitar-ho.

Ontinyent és molt més plural que aquest plenari, molt més plural que la lectura de les eleccions que vostè fa.

Per últim li desitge sort, el treball és molt, l’ajuntament està millor que fa quatre anys, gràcies al treball coordinat dels dos partits que formaven el govern: PSOE i COMPROMIS. Però la ciutat encara té grans reptes per davant, si busca diàleg, cooperació i el bé comú ens tindrà al seu costat. Li ho torne a repetir, la nostra oferta de cooperació és ferma, junts, govern i oposició, PSOE i COMPROMIS tindrem la millor interlocució amb el nou govern de la Generalitat Valenciana.

Ha quedat clar, que la bona gestió, l’aposta per l’interés general, donar estabilitat, no sempre són valorades per la ciutadania. Malgrat tot, a Compromís, estem satisfets del treball que hem realitzat els darrers anys i estem satisfets perquè es deixem un ajuntament i una societat millor que la vam trobar i fonamentalment per això estem i estic fent política.

De vegades, per sort poques, l’interès general i l’interès del partit no coincideixen. Ara fa 4 anys, davant aquest dubte vam apostar per l’interès general i hem estat conseqüents amb aquella decisió durant els 4 anys de la darrera legislatura. Hui també apostem per l’interès general i aquest passa per un grup valent, COMPROMÍS, fiscalitzant un govern amb majoria absoluta, que al mateix temps coopere amb el govern que fiscalitza.

Per nosaltres, per mi, seria molt més fàcil acceptar la seua oferta, tindríem garantides les despeses de partit per als 4 anys i personalment seria molt més còmode estar al plenari amb regidories, però no és això, estem en política pel be comú i no per altres coses.

Per tot açò, no hem pogut votar la seua investidura i li confirmem que el nostre paper al plenari municipal serà el de fiscalitzar la seua gestió.

Gràcies i enhorabona a totes les companyes i companys de corporació.

Joan Gilabert
Portaveu COMPROMIS
Ajuntament Ontinyent