L’humorista i monologuista valencià Óscar Tramoyeres actuarà en el MOCMAO

Fa dos anys va ser l’ontinyentina Maria Juan, l’any passat el televisiu Eugeni Alemany i enguany l’encarregat d’actuar a l’acte de presentació del MOCMAO serà l’humorista i monologuista Óscar Tramoyeres, molt popular als cafès-teatre valencians i col·laborador en nombrosos esquetxos televisius d’humor. Serà el divendres 29 de maig a les 20 hores al Centre Cultural Caixa Ontinyent amb entrada lliure. A més durant l’acte es projectarà un curtmetratge de només 10 minuts de durada escrit i narrat pel premi Nobel de literatura José Saramago, i titulat La flor más grande del mundo.

Tot i que l’acte oficial d’inauguració serà el divendres 29, la programació de la Mostra de Cinema de Medi Ambient a Ontinyent s’encetarà el dijous 28 amb la xerrada titulada De la MOCMAO2crisi a la transformació personal, social i global a càrrec de Jordi Pigem. A més de filòsof del pensament ecològic i escriptor, com a periodista  Pigem va ser coordinador de la coneguda revista Integral, és col·laborador de la revista degana de l’ecologisme en anglès Resurgence i de mitjans com el diari La Vanguardia.

“El MOCMAO també eixirà de les sales de conferències i de projeccions perquè inclou una bici excursió, el concurs de fotografia “Mira al riu”,  l’exposició de fotografies “Hortografies” o una excursió guiada al patrimoni dels molins”, explica Fran Quesada, regidor de Medi Ambient. “Tot plegat una interessant i variada programació, que de cap manera haguera estat possible, sense l’esforç conjunt i la col·laboració de la quinzena d’associacions i entitats que fan possible el MOCMAO 2015”.

Els actuals sistemes de producció d’aliments, l’oligopoli energètic o la realitat de la nostra horta són temàtiques quotidianes que s’abordaran a través dels curtmetratges programats al MOCMAO 2015. Tota la programació de la mostra es pot consultar al blog mocmao.blogspot.com.