Aquest dijous 28 de maig arranca a Ontinyent la IV Mostra de Cinema de Medi Ambient a Ontinyent (MOCMAO), una iniciativa de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent que s’organitza amb la col·laboració de Caixa Ontinyent, el Cine Club utiye i altres 14 entitats i associacions locals.El MOCMAO inclourà als propers 10 dies nombroses projeccions, xerrades, o un concurs de fotografia  entre altres activitats, que eren presentades hui pel regidor de l’àrea, Fran Quesada. L’edil ha convidat a la ciutadania “a acostar-se des de la gran pantalla a qüestions com els actuals sistemes de producció d’aliments, l’oligopoli energètic o la realitat de la nostra horta, temàtiques quotidianes,  que ens afecten directament i dia a dia, que tindrem l’oportunitat d’abordar no només via el llenguatge audiovisual, sinó també mitjançant la paraula”.

Junt a Quesada compareixia el director del Cine Club Utiye, Joan Enric Valiente, qui donava detalls sobre els documentals i curtmetratges que es projectaran als propers dies al Centre Cultural Caixa Ontinyent, a les sales de El Teler i també a les seus de les associacions veïnals. Valiente assenyalava que “des de la primera edició hem estat del costat de la Mostra, aportant títols de temàtica mediambiental, i enguany hem tornat a aconseguir una programació variada i interessant, a la qual totes les projeccions són en valencià i tenim un apartat dedicat especialment al públic infantil”, explicava.

“Slow Food Story”, sobre la vida de Carlo Petrini, fundador del moviment Slow Food; “Nosaltres alimentem al món”, sobre la producció dels aliments;” Oligopolyoff” sobre el nou model energètic; i “L’horta al costat de casa”, sobre l’horta valenciana són els dicumentals a projectar. Aquest últim, a més a més, tindrpa una projecció extraordinaria el 12 de juny amb la presencia del seu director, Vicent Tamarit, a les sales de El Teler. A més a més es projectaran els curtmetratges “La flor más grande del mundo” amb veu en off de José Saramago; i “Carta a Musa” de l’ontinyentí Xavier Mollà; i els films d’animació “Lorax, a la recerca de la trúfula perduda” i “El meu veí Totoro”.

Enguany la Mostra arrodoneix la seua programació amb les Xerrades del MOCMAO que tindran lloc el dijous 28 de maig i el dijous 4 de juny. Dues propostes potents, perquè duran a Ontinyent personalitats de primera fila en cadascuna de les seus temàtiques:  La crisi, el canvi i que aquesta pot generar no només a nivell social sinó també personal és la temàtica que serà abordada pel conegut filòsof i coordinador durant molts anys de la revista “Integral, Jordi Pigem.  També és ineludible la cita amb l’activista i professor de ciència política, Carlos Taibo, un dels màxims exponents de la teoria del Decreixement, de la qual parlarà a Ontinyent.

El MOCMAO també eixirà de les sales de conferències i de projeccions perquè inclou una bici excursió, el concurs de fotografia Mira al riu, una excursió guiada al patrimoni dels molins i l’exposició de fotografies Hortografies. Un any més, l’humor estarà present a la quarta edició de la Mostra de Cinema de Medi Ambient a Ontinyent aquest cop amb l’humorista Óscar Tramoyeres.

Fran Quesada mostrava el seu desig de que la mostra puga tenir continuïtat al futur, i tenia paraules d’agraïment “a l’esforç conjunt i la col·laboració de la quinzena d’associacions i entitats que fan possible el MOCMAO 2015, ja que sense ells tota esta programació, de cap manera haguera estat possible”. (Horaris i detalls a http://mocmao.blogspot.com.es/)