Sílvia Ureña va manifestar “és el moment de mirar a les persones als ulls”

El candidat a l’alcaldia, Joan Gilabert afirmava que “estem satisfets del resultat, perquè deixem un ajuntament millor del que vam trobar. I tot aquest treball només amb 3 regidors que han gestionat 9 regidories. És a dir, nosaltres hem gestionat la meitat de l’Ajuntament amb sols tres regidors”

Llista CMPs x ONT

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, va estar a Ontinyent per recolzar la candidatura de Compromís encapçalada per Joan Gilabert i per presentar públicament a la ciutadania els membres de l’equip que acompanyen a Gilabert en aquestes eleccions locals.

L’acte va tindre lloc a la terrassa del Restaurant ZOCO, al parc Mestre Ferrero, i va comptar amb una gran presència de públic.
Sílvia Ureña 001La primera persona en dirigir unes paraules al públic va ser Sílvia Ureña, tercera a la llista, que va començar afirmant que “és el moment de mirar les persones als ulls. No és moment de donar cap treva ni a lladres ni a corruptes. Tant corrupte és qui roba com qui consenteix que es robe com qui els dóna via ampla votant-los. Perquè tingau clara una cosa: qui és corrupte, és culpable. Però qui els vote el pròxim 24 de maig, serà còmplice.”

Per a Ureña, el moment de Compromís ha arribat i té clar que “no és el moment per a qui amaga d’on ve. Qui amaga d’on ve, amaga molt més. Qui amaga la seua marca, d’alguna cosa s’avergonyeix, o el que és pitjor: alguna cosa amaga. No és el moment d’esperar el messies que amaga d’on ve. És l’hora de poder mirar les persones als ulls, amb valentia.”

“És l’hora de qui treballa en equip, des de la transparència, apostant per les persones primer, tenint com a prioritats la sanitat pública, l’educació pública, el benestar social i una clara aposta ecologista com a motor del canvi econòmic. I en clau valenciana. Som l’única formació política valenciana. Som un poble unit, alegre i combatiu, amb personalitat pròpia, amb cultura pròpia, i no serà ningú de Madrid qui ens vinga a dir què som o qui som.” 

El següent torn de paraula va recaure en el cap de llista, Joan Gilabert,del qual va destacar Ureña que “és l’hora de les persones com Joan Gilabert. Com tots a Compromís per Ontinyent, Joan és ferm defensor del treball en equip.”

Joan Gilabert

Gilabert venia del debat de les ames de casa i va començar recordant els nervis que demostren alguns en la present campanya i va ressaltar que és allò que vertaderament li preocupa “és el futur de la nostra ciutat; les oportunitats que tindran els nostres fills si decideixen treballar i viure a Ontinyent, les injustícies, la falta de transparència, les mitges veritats, aprendre dels errors per millorar el futur. En definitiva em preocupa el futur de la nostra terra i la nostra gent. Per ixes raons i  moltes més estic en política.”

Va continuar recordant d’on venim i quin ajuntament ens vam trobar a principi de la legislatura passada, en 2011, i va reivindicar el treball de Compromís a l’Ajuntament; “estem satisfets del resultat, perquè deixem un ajuntament millor del que vam trobar. I tot aquest treball només amb 3 regidors que han gestionat 9 regidories. És a dir, nosaltres hem gestionat la meitat de l’Ajuntament amb sols tres regidors”.

Gilabert va concretar les 170 propostes que porta Compromís per Ontinyent al seu programa enumerant les més significatives de les quatre àrees en les quals està dividit el mateix; “les nostres propostes de futur, estan al programa que podeu consultar a la nostra web, i les podem concretar en: Economia i Ocupació; Pacte local per l’ocupació, Projecte suport emprenedors, Fibra Óptica als polígons, foment fires locals i mantindre un deute controlat al voltant de 9 milions d’uros que és un 38% dels ingressos corrents. En matèria de Territori i Medi Ambient; Pla Estalvi Energètic, Recuperar la gestió del pla de minimització de residus, Recuperació finca fuset i creació centre d’acollida d’animals, Oficina de l’habitatge i crear el Pla d’inversions de la legislatura. En matèria de Societat del Benestar; Estudiar municipalització CRIS i AFAO, Aprovar el mapa local de serveis sociosanitaris, la Creació Espai Jove i Centre Cívic Llombo amb propietats municipals,  el Pla d’educació i convivència i la Pista multi funcional al poliesportiu. En matèria de Transparència i regeneració democràtica; crear el Reglament de comunicació,  l’Autolimitació de mandats (8 anys de govern), la creació de la figura del Síndic del ciutadà i Recuperar els plenaris com a punt de debat.”

Després va donar pas al diputat al Congrés, Joan Baldoví, el qual va tancar l’acte parlant del gran greuge comparatiu per als valencians en matèria de finançament on tenim un gran dèficit reclamant “la reforma del finançament local que ni PP ni PSOE han fet quan governaven a Madrid i a València. Sempre ajornat perquè no els interessa ja que és un debat que ha estat present en esta campanya i en l’anterior i en l’anterior.”