Aquest divendres passat fou un dia intens… Dijous de vesprada s’havia presentat el nou número de la revista d’estudis comarcals Alba, presentació en què va participar el nostre regidor, Fran Quesada. Divendres de vesprada érem Joan Gilabert i jo qui teníem dos actes als quals acudir: Joan va participar representant a Compromís en l’espai d’opinió de l’IEVA, en què es va parlar de finançament valencià, i jo vaig participar en la xarrada de Dones amb Compromís de la Vall d’Albaida. L’acte va estar molt interessant! A més, vam posar en marxa la sectorial a la comarca, vaig conéixer noves companyes de viatge i vaig compartir acte amb d’altres a qui ja coneixia. Dones valentes i lluitadores. Ruth, de l’Olleria; Alícia, de Bocairent; Bàrbara, coordinadora de la sectorial en l’àmbit de país; Àgueda, secretària d’organització de Compromís; Lucia, d’Albaida (no va poder vindre però també hi era), i Paloma, companya de Compromís per Ontinyent.  Tot un orgull formar equip amb aquestes bruixes!

I continuem la marxeta aquesta setmana també… sort que ja ens fa millor oratge!

Ahir dilluns, a la 13’00, s’inaugurava el nou campus de la Universitat de València a Ontinyent. Actualment a Ontinyent es pot estudiar la Diplomatura de Ciències Empresarials, el Grau en Administració i Direcció d’Empreses (ADE), el Grau de Mestre/a en Educació Infantil i el Grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. Aquests tres graus, a més de la Unisocietat, la Càtedra de la Innovació i la Internacionalització i el Màster en Enologia, tindran la seu en el nou campus. Una gran satisfacció veure Ontinyent convertida en Ciutat Universitària, en una clara aposta per l’educació pública i de qualitat, i en una clara aposta per la joventut.

De vesprada, a les 17h, s’inaugurava, de veu d’Emília Tortosa -tècnica d’Educació- i el nostre regidor Pepe Pla, la I Fira de l’Estudiant, a la Placeta Latonda. Una fira on es mostra per primera vegada l’oferta d’estudis reglats i no reglats de la nostra ciutat: IES, Universitat de València – Campus d’Ontinyent, EPA, CLJO, Conservatori, Ad Libitum, UNED, Centres de Dansa Màsters i Òpera, i la Universitat d’Alacant. Aquest matí rebien la visita de les escoles de la ciutat. Una bona manera d’ensenyar als i alumnes l’oferta educativa que tenen a Ontinyent. Cada vegada més àmplia, cosa que ens ha de fer sentir orgullosos.

I una altra “cita”: les portes obertes de les escoles. Si ho pose tot en una balança, açò aniria a la part de les coses negatives. No m’agrada en què s’han convertit les portes obertes de les escoles… És una trista competició, on cada “empresa” ha d’agafar el major nombre de clients possibles per a no veure el seu nom inclòs al proper arranjament escolar. I no és això, companys, no és això… Hem caigut en el parany que ens ha posat la Generalitat, i estem competint entres nosaltres enlloc de plantar cara a la situació. No hauríem d’estar barallant-nos, sinó mirant què estan fent de nosaltres. No som empreses! Les escoles no són empreses. Sincerament, és una situació trista. Les escoles hauríem d’unir-nos per enfrontar-nos a aquesta llei de no qualitat, mirant per fer comunitat educativa, apropant experiències… mirant per quina és l’educació que volem per als nostres fills i filles, mirant quins buits de la Lomqe podem omplir nosaltres. No ens adonem que mentre ens preocupem per mirar-nos el melic i vendre’ns el millor possible, no estem preocupant-nos del que realment importa: la imposició d’una llei que ningú vol. I ells, van fent. I nosaltres, amb aquesta actitud, deixem que facen.

I mentrestant, continuem en la precampanya. Repartida ja l’O (l’heu rebuda? La teniu??), anem a per la N! Aquesta setmana la dedicarem a Ontinyent com a Nucli esportiu. Una ciutat compromesa amb l’esport i que aposta clarament per seguir compromesa. Esteu pendents de la bústia!

Publicat al blog de Sílvia Ureña, si vols llegir més, entra-hi! http://silviaurenya.blog.cat/

SILVIASílvia Ureña
Número 3 en la candidatura de Compromís per Ontinyent 2015
Secretària d’organització