Aquest primer compromís amb la ciutadania és una aposta per centralitzar totes les accions i serveis relatius a l’habitatge i que abarquen diferents àrees i regidories: Urbanisme, Joventut, Benestar Social, Sostenibilitat, Promoció d’activitat

L’oficina gestionaria més d’1 milió d’euros en ajudes socials, subvencions a la rehabilitació i a l’eficiència energètica.

A la roda de premsa informativa per presentar a la societat ontinyentina l’Oficina Municipal d’Habitatge han participat els tres primers membres de la candidatura de Compromís per Ontinyent a les Eleccions Municipals del pròxim més de maig.

Joan Gilabert, cap de llista, ha manifestat que “Compromís aposta per un canvi organitzatiu, un canvi orientat a facilitar i millorar els serveis a la ciutadania, un canvi per modernitzar l’Ajuntament”. Un primer compromís ferm i real amb la ciutadania d’Ontinyent que abordarà el “foment de la rehabilitació de vivendes al Poble Nou i la Vila”. Per a Gilabert “des de Compromís volem fer propostes realitzables i dotem la gestió de subvencions municipals per a la rehabilitació de vivendes amb un pressupost estimat de 150.000€/any”. Aquesta reestructuració aglutinarà tots els tràmits referents a la vivenda i per tant temes com la “captació de subvencions a la rehabilitació d’altres administracions i la tramitació de cèdules d’habitabilitat de segona ocupació també es tramitarien des d’aquesta oficina”.1. OMH

Sílvia Ureña, tercera a la llista, ha explicat les implicacions socials que la proposta organitzativa d’habitage comporta per a tot el poble. “Aquesta proposta dóna suport a la emancipació dels joves i a les persones amb dificultats econòmiques” amb la gestió d’ajudes per a “vivenda jove, ajudes socials per al pagament d’hipoteques i per evitar desnonaments i la creació d’una Borsa de Mediació per al lloguer social amb un pressupost de 40.000€/any amb 100€/mes per vivenda en tot el poble i 120€/mes en vivendes del Poble Nou i la Vila.

Fran Quesada, segon de la llista, ha explicat la part del projecte que afecta al foment de l’activitat econòmica en quant a l’eficiència energètica de les vivendes”. Aquesta nova Oficina Municipal d’Habitatge inclouria entre els seus serveis “l’auditoria d’eficiència energètica gratuïta sols condicionada a l’actuació posterior intervenció en la vivenda i també inclouria la gestió d’ajudes per actuacions d’eficiència energètica amb un pressupost inicial de 60.000€/any. Quesada ha destacat que el més important que veig aci és el treball d’equip d’una proposta que afecta a diferents aspectes com són les tres arees presentades.

Amb aquesta proposta Compromís vol treballar amb la ciutadania i escoltar quin és el seu punt de vista per millorar la gestió municipal en temes d’habitatge. La diferència és que plantegem propostes concretes com a punt de partida. “Nosaltres no volem fer reunions amb la gent sols per fer-se la foto. Tenim idees noves per al canvi que volem compartir amb la ciutadania. Presentem propostes concretes, realitzables, propostes que debatrem amb els col·lectius afectats: joves, plataforma d’afectats per les hipoteques, professionals del sector… Volem escoltar i agafar propostes de la ciutadania, però partint de les nostres pròpies propostes, del que som i del que pensem. Una garantia del canvi des de la participació en equip” en paraules del cap de llista, Joan Gilabert, en tancar l’acte.

Resum d’ajudes anuals:
150.000€/any en subvencions a la rehabilitació de vivendes als barris de Poble Nou i la Vila
40.000€/any en ajudes a lloguer de vivenda per als joves.
60.000€ /any en subvencions per a millorar l’eficiència energètica de les vivendes.