Les ordenances que proposa Compromís es caracteritzen per la seua vessant social i de promoció econòmica per a la ciutat

El plenari del 7 de novembre va aprovar les ordenances fiscals per al 2015, és a dir, hem aprovat els ingressos municipals del proper pressupost.

Segons Gilabert, regidor d’hisenda i primer tinent d’alcalde: “la proposta d’ordenances de Compromís, ha estat una proposta continuista i de trellat. Continuista perquè aposta per mantenir el criteri econòmic de tota la legislatura: Reducció del deute, pressupostos equilibrats amb liquidacions positives, reducció de la despesa corrent i la congelació d’impostos i taxes.”

Gilabert continua: “La pressió fiscal per habitant a Ontinyent és de 412 €; un 20% per sota de la mitjana del País Valencià i un 30% per sota de ciutats veïnes com Xàtiva. Durant el procés de participació s’han escoltat i acceptat diferents propostes i cal recalcar la maduresa de la ciutadania, no es poden proposar reduccions d’ingressos posant en risc l’estabilitat pressupostària i la prestació de serveis al ciutadans.”

Per a Compromís les bonificacions fiscals sempre han de tindre objectius clars i mesurables, i nosaltres els tenim clars:

  • Incentivar activitat econòmica que genere ocupació.

  • Ajudes a les families que més mal ho estant passant en aquesta crisi/estafa que ens ha tocat viure.

Eixos objectius son els que motiven la modificació a l’ordenança de l’IBI (contribució) on per primera vegada es bonificarà del 50% al 95% l’impost per crear ocupació. Tanmateix es regulen ajudes per a que les families amb menys recursos puguen fer front al rebut de l’IBI; ajudes que van del 30% al 90% en funció de la renda familiar.

Finalment, Gilabert afirmava que: “valorem positivament l’acord dels tres grups municipals en la proposta d’ordenances. La soledat del Partit Popular és més clara que mai, soletat amb la resta de grups municipals i soledat amb la ciutadania que ni amb propostes electoralistes de reduccions generals i extraordinàries d’impostos aconsegueix un suport social mínim. A partir de hui encetem el procés per l’elaboració dels pressupostos per al 2015, un procés que com no podria ser d’altra mantera continuarà amb els criteris clars i de trellat que Compromís ha defés durant tota la legislatura i contarà amb la participació de la societat, concloïa”.