Al darrer plenari vam viure una situació ben curiosa, el regidor delegat de Benestar Social i únic regidor d’EU a l’ajuntament d’Ontinyent donava suport a una proposta del PP per tal de dotar 61.138,59€ al departament de benestar social, 12.000€ per a la compra d’un vehicle i 49.138,59€ per a incrementar les ajudes de primera necessitat.

A priori sembla una proposta amb bona intenció, que tothom tindríem que donar suport, però anem a explicar les coses:

1º.- D’on es trauen els 61.138,59€ per a poder destinar-los a benestar social? La proposta no ho diu, més be diu que el govern “els busque”.

2º- Cal recordar que el govern d’Ontinyent en aquesta legislatura ha incrementat en més de 100.000€ les ajudes de primera necessitat, i sempre s’ha incrementat a petició del departament, o regidor delegat i no de cap partit. (fer partidisme en les ajudes de primera necessitat, no ens sembla molt ètic)

3º.- El regidor delegat de Benestar Social, gestiona un pressupost superior als 2,5 milions d’euros (personal, despesa corrent, subvencions… prop del 10% del pressupost total) i és ell el qui prioritza despeses i projectes.

4º.- En aquesta legislatura el pressupost de benestar social, s’ha incrementat en més d’un 13%; front a una reducció del pressupost total de -0,7%.

La proposta va ser aprovada amb els vots del PP i EU, donat que el departament ha rebut més subvencions que les pressupostades i hi ha altres partides del propi departament disponibles, es farà una modificació de crèdits de les mateixes partides del departament, és a dir una modificació que no calia anar a ple i que el propi regidor haguera pogut gestionar amb les seus pròpies competències.

Quin era l’objectiu llavors d’aquest acord PP-EU? Les persones?. No ho creem, al nostre entendre tant sols hi han dos lectures possibles:

1º: La primera és la demostració de la nul·la gestió del regidor d’EU que porta l’àrea que ha de dependre d’una proposta del PP per gestionar el seu propi departament.

2º. La segona és la necessitat constant que tant PP com EU tenen en demostrar que tots junts tenen 11 vots, que tots junts tenen majoria al plenari municipal.

Trist acomiadament del Sr. Regidor d’EU,

GRUP MUNICIPAL COMPROMÍS
AJUNTAMENT D’ONTINYENT
NTINYENT