Més de 2.000 esportistes participen aquest any en les 24 hores esportives d’Ontinyent en la que suposa “la festa esportiva per excel·lència” de la ciutat, segons ha anunciat el regidor d’Esports Pepe Pla en la presentació de l’esdeveniment. Aquesta nova edició de les 24 hores esportives, que tindrà lloc els dies 18 i 19 de juliol, comptarà com a novetat amb una activitat de cicling nocturn, amb una vessant solidària de suport a l’associació de lluita contra el càncer ANIMA, i amb una exhibició d’esgrima, la qual ha destacat el regidor per ser “un esport que encara no s’ha vist a Ontinyent”.

En l’acte de presentació, que ha tingut lloc hui al poliesportiu municipal, Pepe Pla i el tècnic d’esports de l’Ajuntament d’Ontinyent, Toni Soler, han anunciat que s’espera més assistència que l’any anterior, tant en participació com en espectadors, i han situat la xifra per damunt dels 10.000 assistents acumulats. Aquest increment, ha explicat Pla, es deu a la voluntat per part de la regidoria de “seguir portant exhibicions i competicions noves”, fins al punt que el regidor ha lamentat que “ja no ens caben més en ixes 24 hores”.

És el cas de la competició d’aquatló, “que volíem que es fera a les 24 hores, però com era un campionat autonòmic de gran envergadura es va haver de fer la setmana passada”, o el cas de l’handbol, el qual, segons ha lamentat Pla, no estarà present a les 24 hores esportives, però està en tràmit de tindre la seua cita a la ciutat durant el mes d’agost en forma d’un campionat nacional. “Serà una gran alegria vore un esport novedós a la nostra ciutat però molt arrelat a l’estat espanyol”, ha manifestat Pla al respecte de l’handbol.

Les 24 hores esportives consolidaran també les competicions i les exhibicions iniciades durant les dos edicions anteriors, com el campionat d’escacs, el de petanca, el de pilota i el de natació, o l’exhibició de radiocontrol al velòdrom. També repetirà la cursa solidària, una cursa no competitiva de 3.000 metres llisos el divendres a les 21 hores, per a obtenir el dorsal de la qual s’haurà de portar un quilo de menjar que es destinarà al banc d’aliments.

A més, el cap de setmana incorporarà les competicions tradicionals, com les de futbol sala i futbol set en les seues diferents categories, bàsquet, volei, pàdel, tennis, i frontennis, que és la més antiga de les que es realitza al poliesportiu; i les exhibicions d’arts marcials, balls de saló, gimnàstica rítmica, aeròbic, i una de zumba i funfit que organitzarà la piscina coberta. El ventall d’activitats el completen la marxa del trail running per muntanya, que eixirà i acabarà al poliesportiu, i la sessió d’aquafitness que s’organitza en companyia de la mancomunitat i que tindrà lloc el dissabte per la vesprada.

Pepe Pla ha volgut “animar a la societat ontinyentina i valldalbaidina a que ens visite i que vinga a gaudir de l’esport i dels nostres esportistes”, en una jornada en la que el regidor espera que “se supere no sols la quantitat de gent que vindrà sinó la qualitat de totes les modalitats esportives que es fan any rere any i les noves que s’introdueixen en cada edició”. El regidor ha tingut també unes paraules d’agraïment “per a totes les persones que fan possible aquest cap de setmana esportiu”, tant pel que fa als clubs “que han col·laborat amb la regidoria en tot moment en les tasques d’organització”, i ha afegit que “el poliesportiu és una joia que tenim a la nostra ciutat, que es converteix en un centre de relació social i en un punt d’encontre” durant les 24 hores esportives.

A més, el regidor ha volgut ressaltar que s’habilitaran zones d’estacionament addicionals que convé respectar perquè hi haurà “el suficient espai per a que la gent puga aparcar correctament”, encara que ha afegit que “ja que venim a practicar l’esport, què millor que eixa nit donar-se un passeig i vindre al poliesportiu a peu”.

DSCF6131b