La Regidoria d’Educació recorda als pares i mares que el període de matrícula en infantil i primària s’ha avançat un mes i començarà el 7 d’abril.

Els col·legis d’Ontinyent comencen aquest cap de setmana amb el seu calendari de jornades de portes obertes, per tal que els pares, mares i tutors puguen visitar-los de cara a la matrícula per al curs 2014/2015. Així ho han explicat hui en roda de premsa el Regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pepe Pla, i la Tècnica del Departament d’Educació, Emília Tortosa, a la qual han recordat que el període de matrícula per als centres d’Educació Infantil i Primària s’ha avançat en un mes respecte a l’any passat, i enguany serà del 7 al 14 d’abril.

Pepe Pla explicava que “amb aquest canvi les llistes provisionals van a estar dos mesos en l’aire, el que pensem que no és positiu, raó per la qual ens hem queixat davant la Conselleria”, assenyalava. Amb tot, “les contínues dificultats que ens imposen des de València no van a llevar que en allò que estiga a la nostra ma treballem per ajudar i tenir informades en tot moment a les famílies”, afegia.Així, el Consell Escolar Municipal es va reunir per crear una Comissió Escolar de Matriculació, i es va establir el calendari perquè es puguen visitar els centres per part d’aquells pares i mares que matriculen als seus fills per primera i també per aquells que volen canviar de centre.

La Tècnica d’Educació explicava que des de l’Ajuntament s’ha enviat ja als familiars de tots els xiquets nascuts a 2011 i empadronats a la ciutat un sobre de matrícula amb el calendari, els criteris d’escolarització, un plànol, i el calendari de portes obertes, així com l’explicació de la documentació que cal aportar. El canvi de la data de matriculació serà l’únic d’importància per a la matrícula d’enguany, després que als últims anys es produïren canvis significatius com l’augment de ràtio a 30 alumnes per aula o el pas a zonificació amb districte únic.