Compromís aposta per la paritat a les ofertes públiques d’ocupació a la Vall d’Albaida

La coalició demana als Governs Central i Autonòmic que les retallades no afecten a les dones més vulnerables i s’avance en aspectes com l’educació sexual o la dignificació del treball domèstic
Elvira Tortosa destaca com a “imprescindible” que totes les administracions duen a terme accions concretes en la igualtat d’oportunitats “i no sols declaracions d’intencions”
“No basten les declaracions d’intencions. És imprescindible que totes les administracions duguen a terme accions concretes per avançar de veritat en la igualtat d’oportunitats”. La Secretària de COMPROMÍS PER ONTINYENT, Elvira Tortosa, s’ha manifestat en aquest sentit davant la commemoració del Dia Internacional de la Dona, una data a la que COMPROMÍS ha plantejat que des de la comarca es facen passos en aquest sentit prenent mesures com l’aplicació de la paritat a les ofertes públiques d’ocupació dels ajuntaments.
El Secretari de COMPROMÍS PER LA VALL D’ALBAIDA, Vicent Xavier Vila, destacava que “a l’Estat espanyol les reformes del Partit Popular han agreujat la situació de desigualtat de les dones. Hi ha més precarietat laboral, més temporalitat en els contractes, més ocupació submergida, més atur i els salaris són més baixos i, de tot això, les dones se n’enduen la pitjor part. Però, a més a més, les dones i xiquetes estem patint un atac ideològic, ja que les reformes de la llei d’educació i de la llei d’interrupció voluntària de l’embaràs del Partit Popular ens tornen als status més tradicionals de la societat patriarcal”, manifestava.
En aquest sentit, des de COMPROMÍS es destaca que “s’ha de reclamar per part de totes i tots als governs  de la Generalitat i de l’Estat que vetllen per garantir la igualtat entre dones i homes”. Per això, es reclama que des del Govern Central es ratifique urgentment el Conveni 189 de l’OIT (Organització Internacional del Treball) per la dignificació del treball domèstic assalariat; o que s’exigisca als Governs de la Generalitat i de l’Estat que, d’acord amb les seues respectives competències, aposten per un sistema educatiu coeducador, introduint amb urgència l’educació sexual i afectiva en tots els nivells de l’ensenyament.
A més a més, des de la coalició es planteja que els ajuntaments “donen exemple i s’involucren”, amb mesures com la garantia de la paritat a les ofertes d’ocupació públiques municipals; que a les adjudicacions i a la contractació de serveis amb empreses s’establisca com a criteri prioritari que l’empresa seguisca un pla d’igualtat i el complisca, que es creen manuals de llenguatge no sexista aplicables a tots els nivells, la inclusió de la perspectiva de gènere en tota l’activitat municipal o la realització de campanyes per a l’eliminació de prejudicis i dels hàbits sexistes. Des de COMPROMÍS s’incideix en què “els drets de les dones són part integrant, inalienable i indivisible dels drets humans universals. l’eradicació de totes les formes de discriminació i violències envers les dones ha de ser un objectiu de tota la societat i s’ha d’assumir com a prioritari per totes les administracions públiques”.
Arxivat en: Comarcal, Economia i Ocupació, General, Moviments Socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *