El Pla d’Estalvi del Govern d’Ontinyent redueix la despesa en lloguers (78%), correspondència postal (73%), telefonia (52%), assegurances (47%) i neteja d’edificis (23%).

El Regidor d’Hisenda destaca que la “gestió responsable” de les diferents regidories permet reduir el deute i fomentar l’activitat econòmica.

L’Ajuntament d’Ontinyent ha reduït la despesa corrent en més de 400.000 euros des de 2010 malgrat l’augment de l’IVA, l’IPC i el preu de l’electricitat en aquest període. El regidor d’Hissenda, Josep Francés, ha destacat la “gestió responsable i l’esforç conjunt” de totes les regidories del Govern d’Ontinyent com a “clau per a reduir el deute, fomentar l’activitat econòmica i sentar les bases de la ciutat que volem per al futur”.

Una de les àrees més actives al treball per l’estalvi ha estat la regidoria de Serveis Municipals de Manuel Cuesta, qui ha aconseguit a la despesa en neteja d’edificis públics un dels majors estalvis en despesa corrent d’aquest període: dels 1.408.891 euros de 2010 als 1.097.899 de 2014, (un 23% i 311.000 euros d’estalvi), gràcies a les negociacions amb l’empresa concessionària. De fet l’acord assolit a les últimes negociacions portades a terme per l’Alcalde, Jorge Rodríguez, i el regidor Manuel Cuesta, que prorrogava el contracte amb FCC fins a març de 2015 per contemplar un estalvi total acumulat de 567.000 euros fins a eixa data.

Cuesta recordava que l’ajust de la contracta de neteja d’edificis s’aconseguia gràcies, entre altres coses, a que s’ha reduït la freqüència de neteja en alguns despatxos i espais públics poc concorreguts, “aconseguint un estalvi que està suposant un baló d’oxigen per als pressupostos municipals, i una mostra més de l’encert de la posada en marxa del Pla d’Estalvi Municipal”. Fruit d’aquest Pla de l’Estalvi encetat pel Govern d’Ontinyent, i que han permès importants rebaixes en els contractes municipals.

Altre actuació destacada ha estat l’estalvi en lloguer d’edificis, que ha passat de 218.000 a 48.635 euros en aquest període, el que suposa un estalvi de 169.365 euros i un 78%. Una part important d’aquest estalvi s’ha obtingut gràcies a la posada en marxa de “l’Hotel d’Associacions La Bola”, al Barri de la Vila, on s’ubicaven diversos serveis que han estat traslladats a altres espais municipals, i que ara acullen les seus de diferents associacions locals, gràcies a les gestions realitzades coordinadament des de regidories com les de Joventut i Esports, Política Social, Cultura i Obres.

Quant a l’estalvi en telefonia (de 135.037 a 65.112, una reducció de 69.925 euros i un 52%) el regidor d’Hisenda, Josep Francés, explicava que abans d’abandonar el govern, el PP va contractar un nou proveïdor per al servei sense retirar el del proveïdor anterior, el que va suposar duplicar la despesa i el servei, “una situació que vam haver de reconduir, ajustant la despesa a les necessitats reals de l’Ajuntament”, assenyalava.

El mateix plantejament s’ha aplicat a altres apartats de la despesa corrent com les assegurances (que han passat de 178.649 a 94.753 euros, un estalvi de 83.896 euros i un 47%), el que, conclou Josep Francés, “demostra que amb imaginació, treball i esforç es poden estalviar molts diners sense afectar els serveis que es presten als ciutadans, com estem fent des del Govern d’Ontinyent amb la implicació i el treball coordinat de totes les regidories”, concloïa el regidor.