joano soles juliol 2014La coalició proposa que s’analitze la presa de mesures municipals per paliar l’impacte “d’aquest atac inhumà al sector de la discapacitat, tant dels centres de titularitat municipal com de la resta”.

Recorden que el Decret 113/2003 afecta a centenars d’usuaris de diversos centres a la comarca i als dependents amb assistents domiciliaris amb mesures “duríssimes i en molts casos inassumibles” .

Compromís per Ontinyent ha presentat una proposta al plenari municipal a la qual planteja que el consistori ontinyentí estudie les repercussions derivades de l’aplicació a la ciutat del decret 113/2013 del Consell, que estableix el règim i les quanties dels preus públics a percebre en l’àmbit dels serveis socials. Un decret del que el portaveu de la coalició, Josep Francés, destacava que “s’ha avançat fins i tot a la implantació per part del Govern Central, i ha vingut a establir unes condicions econòmiques duríssimes, inassumibles en alguns casos, per a les persones amb discapacitat usuàries de centres i serveis”. La coalició ha proposat també que s’analitze la presa de mesures per ajudar als afectats d’un decret que han qualificat de “atac inhumà al sector de la discapacitat”, i del que demanen que es paralitze la seua aplicació i posteriorment es deroge.

Des de Compromís per la Vall d’Albaida, el seu portaveu, Joan Gilabert, ha destacat que el decret del Consell “posa en perill la sostenibilitat del sistema, la dignitat de les persones amb discapacitat ateses, i els llocs de treball i l’activitat econòmica que es genera al voltant d’aquestos centres, el que afecta molt a comarques com la nostra”.
En este sentit, Gilabert explicava que si l’any 2013 es reduïa en un 10% la subvenció per a la gestió dels diferents centres i serveis, reducció que es manté per al 2014; ara s’implanta un copagament als usuaris sense cap criteri objectiu , “el que en un moment crític com el que estem vivint, és una autèntica barbaritat”.

El Secretari comarcal de Bloc-Compromís de la Vall, Vicent Xavier Vila, ha recordat per la seua part que ‘Son molts els usuaris els que han presentat un recurs contra aquest decret per ser contrari a la legislació vigent, al propi Codi Civil, i al que recull la Convenció de l’ONU sobre Drets de les persones amb discapacitat, “però el problema és que el procediment pot ser més llarg del que les persones amb discapacitat i els centres d’atenció puguen suportar. Per això els ajuntaments han de prendre mesures, que han de començar per analitzar les repercusions als municipis d’aquest decret, per a després poder estudiar i articular mesures per fer front a aquest nou atemptat del PP als drets de les persones, que han costat dècades d’assolir i se’ls volen carregar sense tenir ni tan sols en compte les opinions dels afectats”.