L’obra inclosa al Pla d’Ocupació permet completar un recorregut perimetral de 4 quilòmetres.

Fran Quesada, de COMPROMIS, destaca l’alt valor ecològic d’un paratge ubicat dins el casc urbà.

L’Ajuntament d’Ontinyent ha finalitzat les obres que han permés habilitar un passeig des del paratge de la Font de la Puríssima fins el Carrer del Tirador, una antiga senda que es trobava intransitable per la falta d’ús i manteniment. Les obres han estat realitzades per la Regidoria de Sostenibilitat, el responsable de la qual, Fran Quesada, recorria junt a un grup de membres de l’Associació de Veïns del Barri de Sant Rafel (on es troba aquest espai) la recuperada senda, de 1.500 metres de llargària aproximada.

Quesada destacava que amb esta actuació “els veïns i veïnes poden redescobrir un paratge que ha estat abandonat molt de temps, que ara és un passeig d’alt valor ecològic amb vegetació de molt d’interès i gran diversitat d’avifauna, i a més tot a l’abast dels ciutadans i dins del casc urbà”, explicava el regidor. El projecte ha comptat amb un pressupost de 20.800 euros dins del Pla de Reactivació Econòmica i Foment de l’Ocupació posat en marxa pel Govern d’Ontinyent, pel qual s’estan creant a la localitat al voltant d’un centenar de llocs de treball entre directes i indirectes, i que esta executant diverses obres per tots els barris.

 

La zona del barranc de la Puríssima, on es localitza la senda, es troba dins del casc urbà, però aïllada de l’entorn edificat, comptant amb un curs d’aigua permanent i dos naixements naturals (Font de la Puríssima i Font del Tarròs). L’habilitació d’aquest passeig, connectat amb el carrer del Tirador, a l’alçada del Parc adjunt a l’Escorxador, permet oferir un recorregut perimetral de prop de quatre quilòmetres apte per a tots els públics.

 

Entre les tasques realitzades en aquesta antiga senda ha hagut desbrossaments, poda, estabilització de rampes

d’accés, neteja de residus i execució de passos sobre el curs de l’aigua del barranc, així com millores en l’entorn de la pròpia Font de la Puríssima. El regidor ha recalcat la importància de mantenir net el paratge i ha demanat a la ciutadania “respecte cap a tots els espais del nostre patrimoni natural”.