Compromís per Ontinyent insisteix en que la prioritat seran sempre les persones.

El Govern d’Ontinyent reclama a Filiberto Tortosa “que explique a les famílies per què és més important per al PP que els diners vagen als bancs”.

El PP d’Ontinyent podria haver posat en perill fins a 80 llocs de treball a la ciutat, amb la seua decisió de presentar un recurs judicial contra el superàvit. Davant d’aquest sorprenent recurs el Govern d’Ontinyent ha demanat al portaveu popular Filiberto Tortosa, “que done la cara i explique a les famílies que poden beneficiar-se d’estos llocs de feina per què és més important per al PP que els diners vagen als bancs”.

Cal recordar que les accions a que es pretén destinar el superàvit estan “en la línia impulsada des del primer moment pel Govern d’Ontinyent de generar llocs de feina i alhora millorar la ciutat”, apunten, com ara el retorn del reten de la Policia Local al casc urbà; l’adaptació de l’edifici de l’antic ajuntament per fer-lo accessible; la posada en marxa d’ajudes a particulars per a rehabilitar cases del casc antic; la posada en marxa de l’Alberg Perú, entre d’altres, accions que al seu conjunt generarien 40 llocs de treball directe.

A ells s’hauria d’afegir altres 40 a través del Pla d’Ocupació promogut per la Generalitat Valenciana i la Diputació, que ha de comptar amb aportacions municipals per a poder posar-se en marxa. Respecte a aquest Pla, el Govern d’Ontinyent destaca la “incomprensible incoherència” del PP de Filiberto Tortosa, “que ens havia demanat que ens adherirem al mateix, però que va votar en contra de que el dotarem de diners, i ara fins i tot presenta un recurs per a que no es puga fer realitat”, exposen.

Cal recordar que el passat mes d’abril el propi Ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, va confirmar que anava a modificar-se la Llei d’Estabilitat Pressupostària per tal que els municipis que havien fet bé el seu treball pugueren reinvertir el superàvit en inversions per beneficiar els ciutadans, tal com havia reclamat la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Davant del retard en l’execució de l’anunci del Ministre Montoro, el Govern d’Ontinyent va aprovar una modificació de crèdits per fer possible que les accions generadores d’ocupació a la ciutat es pugueren executar.

Des del Govern d’Ontinyent han apuntat que “quan governava Filiberto Tortosa mai haguera tingut aquest problema perquè

només van saber enfonsar l’economia municipal i generar deute i forat econòmic any rere any. Ara que nosaltres hem aconseguit un superàvit, venen i ens diuen que prefereixen destinar eixos diners als bancs i no a les persones”. El Govern d’Ontinyent ha afegit que amb esta decisió, Filiberto Tortosa demostra ser un enemic declarat dels ciutadans d’Ontinyent”.