El Regidor d’Hisenda explica en la presentació del Dia de la Persona Emprenedora que el Pla “Reactiva Ontinyent” ja compta amb 6 projectes aprovats.

“L’ajuda als emprenedors s’ha de demostrar amb recursos i no sols amb paraules”. Així ho manifestava aquest matí el Regidor d’Hisenda d’Ontinyent, Josep Francés en la presentació de les activitats del “Dia de la Persona Emprenedora”, una jornada organitzada per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) que tindrà lloc el proper 19 de novembre a Fira València.

El primer tinent d’Alcalde, que acudia a l’acte amb el Director del Centre Europeu d’Empreses i Innovació d’Alcoi, Roberto Payà, i el Secretari General de la Confederació Empresarial COEVAL, Vicente Donat, recordava que tot i tenir poques competències, “des del Govern d’Ontinyent treballem colze a colze amb els agents socials per a reactivar l’economia i ajudar als emprenedors”. En aquest sentit, posava com a exemple el Pla “Reactiva Ontinyent”, una actuació que, gràcies al conveni signat en maig per l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i els Presidents de Caixa Ontinyent i Innovall, Antonio Carbonell i Rafael Pla, dota amb 250.000 euros una línia de crèdits en condicions avantatjoses per posar en marxa a la ciutat projectes que fomenten l’ocupació i la internacionalització.

Aquest pla, inclòs al Pla de Reactivació Econòmica i Foment de l’Ocupació impulsat pel Govern d’Ontinyent, “compta ja amb 6 projectes aprovats, s’han presentat més que estan en fase d’estudi, i demostra que l’Ajuntament, en companyia de Caixa Ontinyent, ha posat diners i recursos damunt la taula, mentre altres administracions tenen bones paraules però no ho fan”, destacava el regidor, qui, davant la celebració del dia de l’emprenedor, animava a la gent amb idees “a encoratjar-se a traure endavant els seus projectes, demanen ajudes allà on puguen, i afronten el futur amb optimisme, perquè ser emprenedor és una alternativa vàlida”, incidia.

Des del CEEI d’Alcoi, entitat depenent de l’IVACE, Roberto Payá explicava que el 7 de novembre tindrà lloc a Ontinyent una activitat vinculada al dia de l’emprenedor, un taller “emprendeplus” a l’Institut de Secundària l’Estació a les 17:30 hores, al qual es faran activitats de dinamització de la vocació empresarial. Per la seua banda, el Secretari General de COEVAL, Vicente Donat, advertia que “ser emprenedor no es fàcil, es fundamental fer-ho bé, i és molt important ajudar als que emprenen”, concloïa.