Segons Francés:”Compromís per Ontinyent es declara insubmís de la LOMQE i no acatarà una llei educativa que no siga pública, laica, inclusiva, sostenible i en valencià”.

Des de Compromís, demanem a tota la comunitat educativa que participe en la vaga i en la concentració a la nostra ciutat el proper dijous 24 d’octubre.

El col·lectiu local de COMPROMÍS per Ontinyent ha fet públic hui el seu suport a la vaga general de l’ensenyament convocada per al pròxim dijous 24 d’octubre en rebuig de la LOMQE i en defensa d’una una educació pública, gratuïta, laica, valenciana, democràtica i de qualitat per a totes i tots.

Compromís ha manifestat que: ”Wert passarà a la història com el botxí de l’educació pública” i es refereix a l’actitud “inquisidora del Ministre que ha prescindit del diàleg amb els professionals per a traure avant una llei que afecta a molts sectors de l’educació en un acte més de supèrbia a la qual ens té acostumats”

Des de COMPROMÍS per Ontinyent, continuen reivindicant una escola pública de qualitat que atenga tot l’alumnat i asseguren, que la política de les retallades del govern del PP, no és la solució per combatre el fracàs escolar.

COMPROMÍS també ha denunciat les retallades educatives que, entre altres moltes coses, pretenen augmentar la ràtio a les aules, reduir modalitats de batxillerat i grups de FP i que suposen la cessió de sòl públic per a la construcció de centres concertats. A més, s’han disminuït beques de menjadors i de llibres, han augmentat de manera escandalosa les taxes universitàries, fet que a provocat que molts estudiants hagen abandonat la Universitat.

També denuncien el menyspreu al professorat i als interins per part de la Conselleria, amb acords que atempten contra els seus drets.

A tots aquests retalls s’ha unit ara l’aprovació de la LOMQE, una llei que rebutgen des de COMPROMÍS perquè respon als interessos del neoliberalisme, així com dels sectors més reaccionaris de la dreta espanyola i de l’església catòlica, i no als interessos de la comunitat educativa i de l’alumnat.

La competitivitat no ha de ser el valor que ha de transmetre l’educació, sinó la solidaritat, la cooperació i la lluita contra les desigualtats. Perquè el seu caràcter antidemocràtic suposa una involució en la participació als centres.

Perquè amplia les vies de privatització de l’ensenyament públic, i permet el finançament del mateix per empreses privades. Perquè legalitza la segregació de gènere.

Perquè l’atenció a la diversitat és substituïda per un sistema d’itineraris, per tal d’excloure als alumnes amb més necessitats i augmentar les desigualtats.

Perquè estableix un sistema d’avaluacions externes al centre, sense les quals l’alumnat no podrà obtindre el títol de la E.S.O ni el del Batxillerat. Perquè l’assignatura de valencià ja no és tractada com a una matèria troncal. Perquè la Formació Professional es planteja com una via per al fracàs escolar, llevant dignitat a una opció formativa per la qual s’hauria d’apostar.

Cal seguir lluitant per la millora dels drets laborals, socials i econòmics del personal que treballa en el sistema educatiu, de l’establiment de mesures que compensen les desigualtats socioeconòmiques de les famílies i de l’alumnat i que garantisquen una correcta escolarització des de l’educació infantil fins a la universitat.

Per tot açò, des de Compromís diem no a la LOMQE i convidem a tota la ciutadania a participar a la vaga del 24 d’octubre.