Un informe de la Policia Local constata que el canvi permetrà reforçar altres serveis d’atenció als barris i evitar incomoditats als ciutadans.

La reubicació a un edifici municipal evitarà també el pagament de 732.000 euros als propietaris de la nau actualment llogada.

Josep Francés afirmaba: ” la reubicació de les instal·lacions a un edifici municipal a la Plaça Major evitarà el pagament d’un total de 732.400 euros als propietaris de la nau on s’ubiquen ara, quantitat estipulada al contracte de lloguer amb opció a compra aprovat per l’anterior corporació.”

El trasllat de la prefectura de la Policia Local d’Ontinyent del polígon industrial a la Plaça Major permetrà un estalvi equivalent a 200.000 euros anuals i acabar amb “la incomoditat” per als ciutadans que suposa que aquesta estiga fora del casc urbà. Així consta a un informe de la pròpia Policia Local on s’explica que esta quantitat correspondria al cost de les jornades dels tres agents que es dediquen a atenció ciutadana a l’Ajuntament (105.900 euros); els desplaçaments amb vehicles a l’Ajuntament per part dels agents per gestions administratives i de trasllat de documentació o reunions, a més del trasllat a la població dels serveis ordinaris 4.056 euros); i el temps dels policies en desplaçaments a la ciutat (89.440 euros).

Cal destacar que per a poder tindre una mínima atenció al ciutadà al casc urbà, a banda de al polígon, en les dependències de l’Ajuntament es troben realitzant servei, a banda del policia que s’encarrega de la vigilància de la porta de l’Ajuntament, altres 3 policies per poder cobrir un servici de 16 hores diàries els 365 dies de l’any. Es tracta d’un servei de primera atenció, sancions, objectes perduts i consultes generals, si bé per replegar vehicles retirats per grua, prestar manifestacions per accidents, presentar denuncia per temes específics de la Policia Local o per denunciar o consultar sobre assumptes seriossos de la seua vida privada deuen traslladar-se al polígon.

A l’informe elaborat pel cap de la Unitat de Direcció Executiva i d’Administració de la Policia Local s’exposa també que el canvi suposarà eliminar la incomoditat i els costos que té per als ciutadans uns desplaçaments “que en la majoria dels casos són per tractar assumptes que no son

agradables per a ells”. Com a exemple, en l’informe s’exposa que si a un ciutadà se li retira el vehicle amb grúa en la població, per poder replegar-lo té que anar a peu des d’on haja estat retirat el vehicle fins al carrer dels Telers (on està l’actual prefectura), amb el problema afegit que no existeix una vorera que continue des de la rotonda del camp de futbol fins la rotonda d’accés a aquest carrer. A l’informe s’apunta que els 200.000 euros que es pot estalviar canviant la prefectura a la ciutat “es podria destinar a altres serveis de policia d’atenció al ciutadà en altres ubicacions de la ciutat que es consideren oportunes”.

Per altra banda cal recordar que, tal i com va informar l’Alcalde Jorge Rodríguez el passat mes de juliol al Consell Econòmic i Social, la reubicació de les instal·lacions a un edifici municipal a la Plaça Major evitarà el pagament d’un total de 732.400 euros als propietaris de la nau on s’ubiquen ara, quantitat estipulada al contracte de lloguer amb opció a compra aprovat per l’anterior corporació.

El canvi d’ubicació de la prefectura a l’edifici que actualment ocupa Correus a la Plaça Major és una de les mesures incloses al paquet d’iniciatives que es van a emprendre als propers mesos gràcies al superàvit aconseguit per la gestió econòmica el Govern durant l’any passat. Cal recordar que cap dels partits del Govern (PSPV-PSOE i Compromís) havien vist mai amb bons ulls traslladar al polígon industrial un servei de les característiques del de la Policia Local, i de fet a tots els programes electorals portaven l’impuls d’una policia de proximitat, en resposta al clamor de la ciutadania de fer que el servei tornara al centre de la ciutat.