Desficaci rere desficaci, el Govern Valencià vol liquidar l’educació pública. No hi ha prou amb un Ministeri que ens retalla cada vegada més els nostres drets a una educació pública, que a més a més al País Valencià s’evidencia cada vegada més la falta d’aposta del Govern del PP per la nostra educació. Aquesta es desmantellada curs rere curs, amb excuses econòmiques que faran que els nostres alumnes massifiquen les aules i, al mateix temps, tinguen menys professors.

En les darreres modificacions sobre l’arranjament escolar 2013/14 la Conselleria modifica el catàleg d’unitats educatives, es modifiquen els llocs de treball docents en els centres públics d’Educació Infantil, Primària i Educació Especial. En aquesta resolució es continua l’eliminació d’unitats en Infantil i Primària, aquesta reducció del número d’unitats està motivada per l’increment de ràtios per aula (30 alumnes per aula), que no té cap mira pedagògica, ni educativa… tant sols econòmica. Cada vegada hi ha més alumnat a l’aula i menys professorat per atendre les seues necessitats, en molts dels casos de necessitats educatives.
Eixa és la qualitat per la qual aposten els nostres actuals governs autonòmic i central, amb tisores a les mans i retallant en futur. No oblidem que l’educació és una inversió, una aposta pel futur i en aquests moments, una esperança per les properes generacions. Una societat culta i educada sustenta una societat més democràtica i més justa.

Totes estes mesures són decisions polítiques que NO compartim i que mostrem tot el nostre rebuig, així com ja ho ha fet la gran majoria dels estaments que composen la comunitat educativa.
A la nostra ciutat, estes mesures a més de tindre aules massificades, suposarà la supressió de 4 mestres menys (Bonavista, Carmelo Ripoll, Vicent Gironès i Martínez Valls), això hi ha que sumar-ho a les retallades de gener. També a la supressió de programes de compensatòria i de necessitats educatives.
Així és com el PP vol lluitar contra el fracàs escolar, retall sobre retall en l’educació dels nostres fills i filles.

Una altra mesura a sumar al desgavell de la Conselleria, és que per al curs següent s’implanta el districte únic sota els fals argument de la llibertat d’elecció dels pares i mares. A Ontinyent ha estat sempre un exemple a l’hora del repartiment de l’alumnat entres els centres públics i concertats, amb esta nova norma es podrà trencar eixa unanimitat i equilibri existent i es donarà peu a tindré col·legis massificats i col·legis deserts. Este nou atac a l’educació pública trencarà uns dels pilars bàsics de tot sistema educatiu, que és la lluita contra la desigualtat social.

No es pot retallar en ensenyament, l’educació és un pilar bàsic de la nostra societat que garanteix els drets bàsics democràtics, de convivència i de tolerància i desenvolupen les persones atorgant-los els mateixos principis d’igualtat front les desigualats socials i minories culturals.

Aquesta nota no és més que una crida a la societat a defensar l’escola pública i un compromís de fer reversibles totes les retallades del desgovern del PP.

PEPEPepe Pla
Regidor d’Educació, Joventut i Esports