La regidoria d’hisenda portada per COMPROMIS, explica el canvi tot i la crisi actual.

El Regidor d’Hisenda destaca que el canvi de tendència en plena crisi es deu al “rigor a la gestió”.

El Plenari de l’Ajuntament d’Ontinyent donarà compte a la seua sessió de demà dijous de la liquidació del Pressupost Municipal de 2012, el primer que es tancarà amb superàvit per primera volta des de 2008. El Regidor d’Hisenda, Josep Francés, donava detalls aquest matí dels resultats pressupostaris en una roda de premsa a la qual destacava que aquest canvi de tendència es deu al “rigor a la gestió que està fent des del primer dia el Govern d’Ontinyent”, fent referència explícita a les mesures preses per reduir les despeses, “que ara comprovem que han estat efectives”, com ara la reducció de les despeses de personal (via reducció d’efectius i de gratificacions extraordinàries), reducció de la despesa en lloguers, en contractes externs, o de les despeses de TV i contenció de les activitats de ponencia.

L’edil recordava que als tancaments dels exercicis de 2008 a 2011 “no quedava ni un euro en caixa”, i el resultat era de romanents de tresoreria negatius per import de fins a 2’7 milions d’euros. L’exercici de 2012, el primer gestionat íntegrament per l’actual Govern d’Ontinyent, ha invertit radicalment la tendència, “i aconseguim, en plena crisi, tancar l’exercici comptable amb 1.138.000 euros en caixa, el que ens dona tranquilitat per a fer front als pagaments”, afegia.

Aquest romanent de tresoreria positiu és part d’un superàvit pressupostari de 3’9 milions d’euros, dels que s’ha de descomptar els diners corresponents a obligacions i previsions del consistori respecte de deutes de dubtós cobrament i compromisos per a 2013. Francés destacava en aquest sentit el fet que el romanent de tresoreria positiu haja estat possible malgrat un increment significatiu de la dotació de dubtós cobrament, prop de 600.000 euros, “dada que ens indica la dificultat de veïns i veïnes per fer front al pagament dels diferents impostos i taxes; i ens obliga a preveure una situació similar per al 2013”, assenyalava.

Josep Francés, que tenia paraules d’agraïment per a l’esforç realitzat pel personal de la plantilla municipal, avançava que des del Govern d’Ontinyent i la seua regidoria “tractarem de garantir la continuïtat dels bons resultats, per tal que es puga continuar pagant a 30/40 dies als proveïdors, tingam romanent positiu a la liquidació del 2013 i pugam reprendre el pla de reactivació econòmica i foment de l’ocupació al pressupost del 2014”, apuntava, incidint en que “no volem que el superàvit siga flor d’un dia, i per això esperarem a finalitzar el primer semestre de 2013 per decidir si amb estos diners amortitzem préstecs o els dediquem a polítiques de dinamisme econòmic. Per ara no se’ls gastarem”, avançava el regidor.

“Som conscients de les dificultats de les famílies per fer front a la situació que vivim, i per això des del Govern d’Ontinyent i la Regidoria d’Hisenda tindrem sempre la màxima cura en gastar i invertir de la manera més responsable possible cada euro dels diners dels ciutadans i ciutadanes d’Ontinyent”, concloïa Josep Francés.