Josep Francés  i Fran Quesada de COMPROMIS,  a la regidories d’Hisenda, fem i aigües respectivament, explicaven les mesures.

La bonificació s’afegeix a l’aprovada per a la recollida de fem de la que ja es beneficien més de 350 unitats familiars a la ciutat.

Les famílies amb menys ingressos d’Ontinyent es poden veure exonerades total o parcialment del pagament de la taxa municipal de subministrament domiciliari d’aigües. El plenari de l’Ajuntament, a proposta del Regidor de Sostenibilitat, Fran Quesada, ha aprovat una ampliació de la proposta de pressupost del servei d’abastiment d’aigües potables i congelació de tarifes per a 2013, afegint un article de beneficis fiscals al text d’esta ordenança. Després d’esta aprovació plenària, l’acord s’exposarà al BOP durant 30 dies, i està previst que a partir del mes de maig entre en vigor una bonificació del 50, el 75 o el 100% a la quota tributària 1 (de Servei) i a la Quota Tributària 4 (de conservació d’entroncaments i comptadors) i no a altres conceptes del rebut d’aigua potable. D’aquesta bonificació podran beneficiar-se les unitats familiars que tinguen ingressos mensuals inferiors al Salari Mínim Interprofessional.

Quesada recordava que aquesta mesura s’afegeix a la bonificació en els mateixos termes a la taxa de recollida de fem, realitzada també a iniciativa de la regidoria de Sostenibilitat: “Son mostres de l’aposta que fem des del Govern d’Ontinyent per ajudar als qui més ho necessiten en el moment en què més falta els fa”, manifestava. El Regidor explicava que de la bonificació de la taxa del fem es beneficien més de 350 unitats familiars, 136 d’elles al 100%, “i ara ho fem extensiu al rebut de l’aigua, amb la qual cosa les famílies que tenen menys ingressos veuen novament alleugerida la càrrega d’estes factures”, destacava.

El regidor d’Hisenda, Josep Francés, recordava que estes mesures són possibles gràcies als bons resultats de la gestió econòmica realitzada en 2012, posant de relleu “la diferència entre un punt de vista progressista i solidari com el que plasmem amb estes accions, amb la manera de governar de la Generalitat Valenciana, que s’ha gastat els diners en maquetes, projectes de Calatrava, aeroports sense avions i Fòrmula 1 i ara retalla en investigació, educació o dependència”, destacava.

Segons s’estableix a l’article 6 de l’Ordenança Fiscal Reguladora de la taxa de subministrament domiciliari d’aigües, els beneficis fiscals sobre aquesta taxa es reconeixeran segons criteris de capacitat econòmica referits al conjunt de la unitat familiar. D’aquesta manera, els contribuents amb ingressos inferiors al 75% del salari mínim interprofessional (645,30 euros) tindran una exempció total; els que tinguen ingressos entre el 75 i el 90% del SMI tindran una bonificació del 75%; i els que ingressen entre el 90 i el 100% de l’esmentat salari rebran una bonificació del 50%.

A l’igual que al cas de la bonificació a la taxa de fem, estes subvencions seran tramitades des del Departament de Serveis Socials.