Ontinyent cedirà gratuïtament l’ús del Teatre Echegaray i la Sala Gomis a les associacions locals per fomentar la Cultura.

Els bons resultats econòmics obtinguts en 2012 permetran al consistori assumirà els 15.000 euros que ingressava per la taxa d’utilització d’estes instal·lacions.

Les associacions i entitats culturals d’Ontinyent deixaran de pagar per l’ús de les instal·lacions municipals de Teatre Echegaray i la Sala Gomis. Així serà després que el plenari municipal haja aprovat hui dijous una modificació de la taxa fiscal reguladora de la utilització d’estes instal·lacions, a proposta del Regidor de Cultura, José Antonio Calabuig Oviedo, qui presentava als mitjans esta modificació en roda de premsa acompanyat del Regidor d’Hisenda, Josep Francés.

“Era una reivindicació del Consell Municipal de Cultura”, explicava Calabuig Oviedo, qui destacava que “el Govern d’Ontinyent creu en la participació ciutadana, i pensem que els consells sectorials han de ser escoltats, i per aquest motiu vam decidir estudiar la idea i, en comprovar la seua viabilitat, dur-la al plenari per donar resposta a esta demanda ciutadana”, afegia el Regidor. “Són temps difícils, i eximir a les associacions dels al voltant de 350 euros que els venia a costar l’ús d’estes instal·lacions pensem que tindrà un positiu impacte pel que fa a promoure l’activitat cultural”, manifestava.

Des de l’àrea d’Hisenda, Josep Francés quantificava en 15.000 euros la quantitat que deixarà d’ingressar l’Ajuntament d’Ontinyent, una quantitat “que puguem assumir gràcies als bons resultats obtinguts a la gestió econòmica de l’exercici de 2012, afavorint d’aquesta manera que es rentabilitze al màxim les inversions fetes a estes instal·lacions, que volem que s’útilitzen i aprofiten per afavorir la cultura i el teixit associatiu local”, assenyalava.