COMPROMIS, amb Josep Francés al cap de la regidoria d’Hisenda i promoció econòmica i recolzat pel Govern d’Ontinyent, fa una aposta clara per la ocupació a la ciutat.

L’estalvi assolit per les diferents regidories a l’últim any permet duplicar la quantitat prevista inicialment.

Després de mesos de treball, el Pla de Reactivació Econòmica i Foment de l’Ocupació d’Ontinyent veu la llum. Una aposta clara per l’ocupació, que es posa en marxa amb projectes concrets, xifres i el que és més important, un finançament darrere.

El projecte es presentava pels coordinadors de les tres grans àrees de gestió municipal i portaveus dels grups de COMPROMÍS, PSPV-PSOE i EUPV, Josep Francés, Rebeca Torró i Manuel Ruiz.

L’alcalde explicava que aquest pla, que serà aprovat en una sessió plenària de caràcter extraordinari demà dimecres, tenia com a punt de partida el Pla d’Estalvi emprés pel Govern d’Ontinyent, que ha inclòs el Pla de reubicació de serveis públics i eliminació de lloguers i accions com la revisió de contractes de manteniment, l’eliminació de la TVO, la reducció de la despesa en neteja d’edificis municipals o la contenció de la despesa en personal. “Partim d’un dels pilars de la gestió del govern, com és la eficiència econòmica, generant estalvis per dedicar-los a altre dels pilars bàsics, l’impuls de la ciutat com a generadora de feina”, exposava.

A partir d’ací, en juliol de 2012 es posa en marxa un projecte “que ha hagut de superar els entrebancs jurídics i econòmics del govern d’Espanya, que ens han impedit fer realitat aquest projecte abans”, explicava el primer edil, amb decisions com la creació d’un sostre a la despesa pressupostària, o la impossibilitat de realitzar noves contractacions o disposar de l’estalvi de la paga extra eliminada en 2012.

Durant estos mesos, el pla ha estat consensuat punt per punt al si del Consell Econòmic i Social, i l’esforç realitzat per les diferents regidories ha permès que els 500.000 previstos inicialment pràcticament es dupliquen fins arribar a 960.000 euros, dels quals 835.000 són aportats per l’Ajuntament i 125.000 per Caixa Ontinyent, “entitats que han demostrat estar a l’altura de les circumstàncies a les que s’enfrontem”, destacava el Regidor d’Hisenda, Josep Francés.

L’edil exposava que el de Pla de Reactivació Econòmica i Foment de l’Ocupació s’ha dividit en dues parts. A la primera, de suport i financiació a emprenedors (400.000 euros) es destinen 250.000 a financiació d’empreses (50% Ajuntament i 50% Caixa Ontinyent), amb la intenció de recolzar activitats principalment tecnològiques, d’I+D, i amb perspectiva de generar llocs de treball. També es destinen 30.000 euros a la creació d’un “Espai Emprenedor”, 10.000 a ajudes a l’arrendament de locals comercials; i 110.000 euros a actuacions del Consell Econòmic i Social. Per altra banda, es compta amb una segona part dedicada a Inversions i Contractacions (560.000 euros), que permetrà generar 36 llocs de treball a 75% de jornada durant 6 mesos, i alhora realitzar millores a l’enllumenat públic, als paratges naturals, espais urbans, i vies i edificis públics.

“Alguns dien que era impossible reduir el deute i alhora crear llocs de treball. Ara podem fer-ho, i demostrar que sí era possible fer eixa quadratura del cercle”, explicava Josep Francés, qui comminava a la ciutadania “a prendre nota de quins polítics i quines administracions fan allò que anunciaven i quines no”, assenyalava.

El Coordinador de l’Àrea de Política Social, recordava en aquest sentit que aquest Pla d’Ocupació, “el primer que es fa com a tal a Ontinyent”, va ser reivindicat a l’anterior Govern per la ciutadania, que va arribar a replegar més de 1.000 signatures a tal efecte mitjançant la Plataforma d’Aturats. “Ara estem demostrant que allò que es demanava en aquell moment era possible i factible”.

Finalment, la Coordinadora de Territori, manifestava que “en presentar-nos a les eleccions, sabíem que governaríem en el pitjor moment, però enlloc de queixar-nos de l’herència rebuda i creuar-nos de braços hem preferit treballar dins les nostres possibilitats per millorar el benestar de les persones, com demostra l’aplicació d’aquest Pla”, apuntava. “Està clar que no podrem aplegar a tot ni a tots, però els grups que estem ací ho tenim molt clar. Seguirem treballant en la mateixa línia, la que voldríem que seguiren altres administracions: la de generar ocupació i estar amb les persones”, concloïa.