La nova secció hortofrutícola de la Coooperativa Vinícola Onteniense permetrà comercialitzar el meló per tota Espanya.

Fran Quesada, de COMPROMIS,  destaca que s’ha donat “un pas decisiu” en la expansió “responsable i sostenible” del producte.

Establir les bases per la gestió d’una venda “justa i digna” del Meló d’Or d’Ontinyent, era el principal punt a tractar a la reunió que esta setmana mantenien el Regidor de Sostenibilitat d’Ontinyent, Fran Quesada, amb la totalitat dels productors d’aquesta fruita.

Quesada explicava als productors (tots ells adherits al protocol posat en marxa per la regidoria per regular el cultiu del Meló d’Or) els detalls de la recent aprovació per part de la Cooperativa Vinícola Onteniense d’una nova Secció Hortofrutícola, dedicada inicialment a la comercialització del meló. “Hem donat un pas decisiu en la expansió responsable i sostenible d’un producte únic i nostre”, explicava Fran Quesada, qui exposava als presents els avantatges i possibilitats que obri esta nova secció per a la venda i difusió del producte per tota Espanya.

A la reunió també es va comptar amb la presència d’un assessor legal que va aclarir de forma general diverses qüestions relatives a la producció i venda del Meló d’Or; es va traslladar als productors la intenció del Govern d’Ontinyent de donar continuïtat a les accions encetades per a promoure el producte; i finalment David Gironés, col·laborador de la regidoria, va presentar el “Quadern d’Explotació” on s’hauran de registrar els passos que es donen des de la preparació fins al moment de la collita, tal com s’estableix al Protocol que es va presentar el passat mes de desembre.

Fran Quesada manifestava que “esperem que aquestes accions ens permeten ficar en valor la tasca dels nostres agricultors, promocionar i protegir un producte autòcton com el Meló d’Or, i en definitiva demostrar a la societat que es poden crear llocs de treball al sector agrari respectant els paràmetres de la filosofia del Bé Comú”, concloïa el regidor.